14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRevelion linistit la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova

Revelion linistit la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova

La Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, trecerea in noul an s-a facut in liniste, spre deosebire de anii trecuti, cind Revelionul era „presarat“ cu incaierari intre detinuti. De aceasta data, pentru a preintimpina orice incident, in perioada 31 decembrie 2001 – 2 ianuarie 2002, conducerea inchisorii a suplimentat numarul gardienilor aflati in interiorul unitatii. De asemenea, pachetele aduse de rude detinutilor au fost controlate „la singe“ pentru a impiedica introducerea de alcool in penitenciar. „In anii trecuti, rudele au reusit sa strecoare sticlute cu alcool in unitate prin diverse metode.

Bautura era ascunsa in manusi chirurgicale, in conservele cu alimente sau in pungi de plastic care, la rindul lor, erau pitite in borcanele cu ciorba sau supa. In acest an insa, la noi, de Revelion alcoolul a lipsit cu desavirsire“, spune comandantul Penitenciarului de Maxima Siguranta Craiova, colonelul Anton Lepadat.

Pentru ca o data pe an e Revelionul, cei 1.800 de detinuti ai inchisorii au avut parte de o masa mai bogata si au avut voie sa priveasca toata noaptea la televizor. De asemenea, pe doi detinuti anul nou i-a gasit acasa, in sinul familiei, fiind invoiti de conducerea inchisorii pentru buna purtare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS