24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInceput de an agitat la Serviciul de Ambulanta Dolj

Inceput de an agitat la Serviciul de Ambulanta Dolj

Cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanta Dolj au facut cu greu fata chemarilor, inregistrindu-se, in primele trei zile ale acestui an, peste 350 de apeluri telefonice, de doua ori mai multe fata de media obisnuita. Numai in noaptea de Revelion aproape 100 de craioveni au chemat salvarea.

In multe cazuri (peste 40) a fost vorba de afectiuni digestive cauzate de abuzul de sarmale, caltabosi si cirnati si de intreruperea sau de nerespectarea regimului alimentar prescris de medic. Fracturile au fost si ele numeroase in primele zile ale acestui an, indeosebi in rindul batrinilor si al copiilor. 12 persoane au fost duse de salvare la spital din cauza fracturilor, iar alte zeci au fost tratate acasa.

Intreruperea medicatiei si racirea accentuata a vremii au dus la producerea a sapte accidente vasculare cerebrale. In aceste conditii, medicii recomanda evitarea abuzului alimentar si respectarea intocmai a medicatiei prescrise. Ar fi bine ca in aceasta perioada persoanele in virsta sa iasa din casa cit mai rar, pentru a evita producerea unor accidente cauzate de frig si gheata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS