10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

Rau-platnicii vor tremura de frig

Severinenii ar putea ramine fara caldura in maximum doua saptamini daca nu-si platesc datoriile catre asociatiile de locatari-proprietari. Potrivit directorului RA LOTUS, Ilie Rachieru, incasarile asociatiilor au scazut o data cu inceperea furnizarii de agent termic in municipiu. Daca aceasta situatie se va mentine, RA LOTUS va intrerupe furnizarea agentului termic catre rau-platnici. In prezent, toate asociatiile de locatari din municipiu primesc caldura.

(D.L.)

Locuinte sociale pentru tirgujieni

Prefectul de Gorj, Toni Grebla, a asigurat ca 200 de familii care traiesc in caminele de nefamilisti ale SC CITEX SA Tirgu Jiu nu vor fi date afara: „Este vorba despre 250 de camere care urma sa fie evacuate si puse in vinzare. Am gasit solutia pentru ca familiile acelea sa ramina acolo. O parte dintre aceste camere sau garsoniere vor fi transformate in locuinte sociale in administrarea primariei. Pentru restul, cred ca li se va da posibilitatea celor care traiesc aici sa poata cumpara camerele la un pret rezonabil. La un prim calcul, o camera ajunge la 25 de milioane de lei. Vor exista in schimb expertize si negocieri si sigur pretul unei camere va fi sub 25 de milioane de lei, suma ceruta pentru inceput de CITEX.

(M.C.H.)

Feneistii olteni se inghesuie sa-si ia banii

Sucursalele BCR Slatina efectueaza, de la sfirsitul saptaminii trecute, plata ajutoarelor financiare pentru cea de-a doua transa de investitori pagubiti la Fondul National de Investitii (FNI). Operatiunea, derulata in conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2001, vizeaza de aceasta data 155 de deponenti feneisti. 169 de depunatorii din prima transa au intrat deja in posesia unei parti din banii investiti. In judetul Olt, potrivit declaratiilor directorului adjunct al sucursalei locale a Bancii Comerciale Romane, ec. Ion Vasile, au fost depuse 924 de cereri de restituire a banilor depusi la FNI din partea proprietarilor. Suma aferenta acestor cereri se ridica la aproximativ 1,1 miliarde de lei.

(M.M.)

Nu mai sint bani pentru insotitorii persoanelor cu handicap

Insotitorii persoanelor cu handicap din judetul Gorj risca sa nu isi mai primeasca salariile pentru lunile noiembrie si decembrie. Pe primele zece luni ale anului, Inspectoratul de Stat pentru Persoanele cu Handicap Gorj a virat catre primarii 16 miliarde de lei. Ileana Roventa Micu, sefa inspectoratului, a precizat: „Daca in centrele de batrini nu sint probleme, in ceea ce priveste plata insotitorilor noi nu mai avem resurse. Oricum, plata insotitorilor se face de catre primarii, dar in localitatile Dragotesti sau Braia, insotitorii nu si-au primit banii din iulie“.

(E.M.)

Septembrie a adus mai multi someri in Mehedinti

La sfirsitul lunii septembrie, in judetul Mehedinti erau inregistrati 11.357 de someri, mai multi cu 38 fata de luna trecuta. Dintre acestia, 8.788 de someri se aflau in plata la oficiile de munca, 33,4% beneficiau de ajutor de somaj, 8,2% erau tineri care beneficiau de ajutor de integrare profesionala si 58,4% primeau alocatie de sprijin. 2.569 de persoane aflate in evidenta Oficiilor Fortei de Munca nu primeau nici un fel de ajutor. Rata somajului in judet a fost mai mare fata de cea la nivelul tarii, respectiv 8,1%, fata de 7,8%.

(D.L.)

Lista locurilor de munca vacante pe meserii in Dolj la data de 12.11.2001

Inginer constructii civile si industriale – 4; inginer automatist – 10; inginer electronist – 5; inginer in geodezie – 2; agent de asigurare – 10; vinzator stradal loz in plic – 4; bucatar – 4; ospatar (chelner) – 8; vinzator – 9; sobar – 2; zidar – 47; fierar betonist – 9; dulgher pentru constructii – 27; faiantar – 5; instalator apa, canal – 6; instalator incalzire centrala si gaze – 2; strungar universal – 6; electromecanic – 1; electrician de intretinere si reparatii – 1; patiser – 11; timplar universal – 34; confectioner imbracaminte – 155; tapiter – 2; marochiner – 9; depanator aparate electronice – 2; sofer autocamion – 2; tractorist – 1; muncitor necalificat – 5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS