Acasă Local Consiliul Local Bilteni isi face echipa de fotbal

Consiliul Local Bilteni isi face echipa de fotbal

-

Comuna Bilteni va avea echipa de fotbal in urma hotaririi consiliului local, care a aprobat 50 de milioane de lei pentru ca in localitate sa activeze echipa Flacara Bilteni. Asta, in conditiile in care scolile si gradinitele de pe raza localitatii sint intr-o situatie deplorabila, iar pentru dotarea cu carte a comunei au fost repartizate zece milioane de lei. La Scoala generala din Moi, care apartine de Bilteni, cursurile se desfasoara in frig si nu exista retea de gaze. Directorul scolii, Grigore Homescu, a spus: „Ultima data ne-a ajutat cu doua carute de lemne preotul din sat, Gabriel Bivolu. Pina acum n-am primit nimic de la primarie. Ca sa facem fata toata iarna, ne-ar trebui citeva transporturi. Conducta de gaze este de doi ani in fata scolii. De la poarta si pina in scoala sint aproximativ 20 de metri. De fiecare data ni s-a spus ca nu sint bani. Cel mai mult au de suferit din cauza frigului copiii. Se tin ore si dupa-amiaza. Nu cred ca ar fi vorba de o suma prea mare pentru a se introduce gaze in scoala. Am auzit si eu ca nu s-au adus lemne pentru ca nu are cine sa le taie. Avem patru clase. Nici in cancelarie nu este caldura“. Situatia nu sta mai bine nici la Scoala din satul Vladuleni, unde ploua prin acoperis. Directoarea scolii spune ca nu au mai fost efectuate reparatii la acoperis de foarte mult timp. Pentru repararea acestuia este nevoie de 500 de tigle, care ar costa aproximativ 3.000.000 de lei. Gradinita din sat nu face nici ea exceptie. Din cauza frigului au fost comasate intr-o singura grupa 40 de copii.

„Ne trebuie un drujbar, sa ne taie lemnele“

Ilie Daniel, primarul comunei Bilteni, a spus: „Lemnele trebuie achizitionate prin ocoalele silvice din localitate. Ni se interzice sa cumparam de la intermediari. Am avea nevoie de 30 de milioane de lei pentru toate scolile din localitate. Nu avem cu ce sa taiem aceste lemne, ne trebuie un drujbarerrerrerereet 5 xy] pentru acest lucru. Toata treaba ar dura cam trei zile.Ca sa se introduca gazele la Scoala din Moi este nevoie de 75 de milioane de lei. Stiu de hotarirea consiliului local de a infiinta o echipa de fotbal. Trebuie inregistrata ca persoana juridica. Sigur, banii nu au venit, deoarece totul este pe hirtie. Este doar in stadiul de proiect. S-au aprobat 50 de milioane de lei pentru acest lucru. Sint de acord ca aceasta echipa de fotbal nu era o prioritate. Referitor la acoperisul Scolii generale din Vladuleni, pot sa spun ca nu am primit referatul pentru cumpararea de tigla in timp util. Noi sintem 19 salariati in primarie. Numai telefoanele ne costa aproximativ 12 milioane de lei lunar. Bugetul nostru anual este de sapte miliarde de lei. Cu sumele repartizate pentru invatamint se ajunge la 15 miliarde de lei. Pe salarii si pe serviciul public se cheltuiesc sume mari de bani. Am cumparat pentru scoli 50 de maturi. Am luat si detergent. Sper sa rezolvam problema aprovizionarii cu lemne in citeva zile“.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Căutaţi compania altor oameni şi sunteţi dependent de atenţia lor. Dacă nu primiţi sprijin şi confirmări din partea partenerului sau a...