Acasă Local Gorj Primaria din Dragutesti arunca 80 de milioane de lei pentru repararea unui...

Primaria din Dragutesti arunca 80 de milioane de lei pentru repararea unui WC

-

In Dragutesti exista o scoala generala in care invata aproximativ 500 de copii intr-un singur schimb. Un lucru deosebit in aceasta comuna il reprezinta grupul social de la scoala, in care s-a investit o suma considerata mare, si anume 80 de milioane de lei. Directoarea scolii din localitate, Maria Toma, a precizat: „Toata povestea a inceput anul trecut, cind aveam nevoie de autorizatie de functionare pentru institutie. Era prin august. Intraseram in vacanta. Cei de la Directia de Sanatate Publica Gorj ne-au spus ca trebuie reparat WC-ul Eu lucrez in scoala asta de 11 ani. Grupul social era vechi. A fost construit o data cu scoala, prin 1974. Lucrarile au inceput prin august anul trecut. Tin minte ca erau patru muncitori. Au dormit in scoala pe niste saltele. Acestia au zugravit exteriorul, apoi au pus niste usi pe care le-au vopsit. Eu, una, n-am semnat nici o receptie. Nu stiu nimic de lucrul asta. Am auzit si eu ca ar fi vorba de 80 de milioane de lei. Noi nu avem atitia bani. Daca am dispune de aceasta suma, banii i-as folosi pentru reparatiile din scoala. E prea de tot! As face o gramada de lucruri pentru copii. Oricum, nu cred ca poate cineva sa dea atitia bani pentru un WC. Dupa cite stiu eu, n-a fost vorba de constructia altuia, ci de reparatiile celui existent. Parca s-au facut ceva lucrari de extindere, dar este exagerat. O firma din Tirgu Jiu s-a ocupat de aceasta lucrare. Ei au mai facut lucrari in comuna. Muncitorii au facut izolatia, au tencuit si au stropit cladirea. Trebuie sa spun ca WC-ul nu se afla intr-o stare foarte buna. E adevarat ca trecuse ceva timp de cind nu se mai facusera lucrari de intretinere la grupul social“.

Prin plafonul WC-ului crescuse un pom

Primarul comunei Dragutesti, Gheorghe Butan, spune ca suma pretinsa de firma respectiva este exagerata: „Noi nu o sa dam nici un leu. Este imposibil sa se ajunga la aceasta suma. Nu vom accepta decit preturile din momentul contractarii lucrarii. Eu nu cred ca se va ajunge la atitia bani. Cind se va face receptia lucrarii, cred ca se va injumatati acest procent. Lucrarea este mare. Ati vazut, WC-ul nu este mic. Cind s-a comandat lucrarea, constructia era intr-o stare jalnica. Tavanul era cazut. Vreau sa mentionez ca grupul social nu a fost reparat de zece ani. In spatele WC-ului este si o magazie care ocupa cam jumatate din spatiul pe care se afla closetul. Trebuia sa remediem lucrurile, pentru ca nu ni se dadea avizul de la SANEPID pentru scoala. Era aproape de inceputul anului scolar. Ni s-a spus destul de tirziu despre pretul asta de 80 de milioane de lei“. Directorul executiv al firmei care s-a ocupat de reconditionarea WC-ului din Dragutesti, Florin Streja, spune: „Acolo, era doar o magazie fara caramida, cu gauri in ea. Era tencuita doar pe 20% din suprafata. Nu erau nici geamuri. Vreau sa spun ca termenul era scurt. Acolo numai grup social nu era. Noi am efectuat doar lucrarile de stricta necesitate. Mai era putin si incepea anul scolar. Suma de 80 de milioane este corecta. Din acesti bani, jumatate ii dau la stat, pentru CAS, iar restul pe cheltuieli indirecte. Se poate sa vina altii care muncesc la negru sa lucreze mai ieftin. Din suma totala, 20 de milioane au costat materialele de constructie. Pentru manopera lucrarii s-a incasat tot atit. Restul banilor au revenit statului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

Amical / Universitatea II Craiova întâlneşte Astra II la Ploieşti

Universitatea II Craiova susţine miercuri cel de-al şaselea joc de verificare din această iarnă. Acesta este totodată ultimul test înaintea reluării campionatului...