22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFlorian Degeratu vrea sa ajunga proprietar de apartament platind doar 31.000 de lei

Florian Degeratu vrea sa ajunga proprietar de apartament platind doar 31.000 de lei

Profitind de necazul si, de ce nu, de naivitatea unei batrine, Florian Degeratu, din Craiova, s-a gindit ca, daca se foloseste de niste relatii si ii sint indicate sforile de care sa traga, poate sa ajunga din chirias proprietar. In urma cu citeva luni, el a inchiriat apartamentul 18, din blocul F18, sc. 2, din cartier Lapus Arges, de la Alexandru Stanca, de 70 de ani, din Craiova. Intelegerea initiala era ca Florian Degeratu sa plateasca restantele la intretinere si sa aiba grija de apartament. „Am facut o chitanta de mina in fata administratorului de la Asociatia de locatari. Trebuia sa-mi dea 500.000 de lei pe luna, insa eu i-am spus ca mai bine imi plateste restantele la intretinere si nu imi mai da nici o chirie. Numai ca el n-a dat nici un leu la chirie de cind sta in casa mea, iar acum am auzit ca umbla sa-mi ia apartamentul“, spune Alexandru Stanca. Sotii Alexandru au facut actele de cumparare a apartamentului din fondul de stat si lunar plateau o rata de 700 de lei. In urma cu patru, respectiv trei ani si jumatate, Dumitru si Marilena Alexandru au decedat, iar la INVEST au mai ramas de achitat 31 de rate, plus majorari de intirziere, adica in total vreo 31.000 de lei.

Auzind ca apartamentul nu este achitat, chiriasul Florian Degeratu a inceput sa faca demersuri pentru a trece apartamentul pe numele lui si sa achite fabuloasa suma restanta de… 31.000 de lei.

Asta in conditiile in care in urma sotilor Alexandru a ramas un copil minor. „Cum il rabda inima sa ia casa copilului astuia? Atit i-a ramas de pe urma parintilor. Am vrut sa achit eu apartamentul, insa mi s-a spus ca nu pot pina nu se sustine taxa de succesiune. Si nu am avut bani pentru asta“, spune bunica fetei.

Unii viseaza sa ajunga din chiriasi proprietari

Florian Degeratu a recunoscut ca se intereseaza de soarta apartamentului si ca ar vrea sa intre in posesia lui, chiar daca asta inseamna sa lase un copil orfan pe drumuri. „Apartamentul este de stat, de ce sa-i platesc eu datoriile? Are si curentul taiat. Am facut o cerere la primarie, prin care solicitam sa intru eu in posesia apartamentului, insa nu mi-au raspuns. M-am interesat si la RAADPFL Craiova de soarta apartamentului, insa nu stie nimeni nimic. E o mafie si nu vor sa spuna. Eu stiu ca apartamentul nu este achitat, mi-a spus cineva de la INVEST. Am un baiat acolo care imi spune multe“, a spus nervos Florian Degeratu, dupa care a parasit redactia.

Familia Alexandru are datorii la intretinere de peste 11 milioane de lei, iar oamenii din bloc se arata ingroziti de posibilitatea de a deveni vecini definitiv cu familia Degeratu.

Gheorghe Voicu, directorul INVEST, spune ca acela care incearca sa ia apartamentul familiei Alexandru nu are nici o sansa: „Chiar daca fata este minora, contractul nu se poate rezilia. Iar pentru o restanta atit de mica, 31.000 de lei, nimeni nu va rezilia un contract“.

Ceea ce nu i s-a spus domnului Degeratu de catre „omul lui de la INVEST“ este ca o persoana cu suflet mare, care doreste sa-si pastreze anonimatul, a achitat suma de 31.000 de lei, ceea ce inseamna ca apartamentul este proprietatea Alinei Alexandru si ca va intra in posesia lui la implinirea virstei de 18 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS