22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOsama bin Laden s-a interesat de deseurile nucleare ale Centralei atomice Kozlodui

Osama bin Laden s-a interesat de deseurile nucleare ale Centralei atomice Kozlodui

Oamenii teroristului Osama bin Laden s-au interesat cum pot sa obtina combustibil nuclear prelucrat de la Centrala atomica de la Kozlodui, a spus un om de afaceri bulgar la postul de radio Darik. El s-a prezentat cu numele de Ivan Ivanov si din considerente de securitate a rugat sa nu se citeze nici un fel de informatie care este legata de persoana lui. Ivanov a lucrat un an si jumatate cu una din firmele milionarului din Arabia Saudita – BINLADIN CONSTRUCTING GROUP, specializata in constructii. El a avut si o intilnire personala cu Osama bin Laden, in Pakistan.

Intre 10 si 14 aprilie, Ivanov a fost condus de catre partenerii sai pakistanezi la o intrunire religioasa. Acolo, de la tribuna a vorbit Osama bin Laden. In discursul sau el a mentionat ca SUA vor primi o lovitura in curind. Dupa discurs, el a coborit si pakistanezii i l-au prezentat pe bulgar. Intilnirea n-a durat mai mult de doua minute. A doua zi, partenerii pakistanezii l-au intrebat pe Ivanov daca nu poate sa verifice posibilitatea cumpararii combustibilului prelucrat de la Centrala atomica de la Kozlodui.

Dupa Ivanov, ei erau interesati de uraniu 235, care este continut in deseuri si dupa prelucrarea sa poate sa fie folosit la fabricarea bombelor nucleare.

Arme nucleare din astfel de deseuri nu se pot face, deoarece se cer conditii deosebite. Astfel de operatie se poate face numai in Rusia, Franta, Anglia sau Canada, sint de parere experti bulgari, printre care si noul sef al Centralei atomice Kozlodui.

Pakistanezii au vrut ca Ivanov sa verifice cum si unde se pastreaza combustibilul prelucrat si ce firma s-ar angaja sa intermedieze afacerea. Ei insa nu s-au interesat de securitatea centralei. Partenerii lui Ivanov au mai cerut si alte informatii si i-au oferit un onorariu imens pentru acest serviciu. Ivanov le-a propus sa creeze o organizatie ecologica si sa adopte un program comun cu organizatiile de acelasi fel din Europa.

Pakistanezii au interpretat acest raspuns ca pe un refuz din partea bulgarului.

Ministerul bulgar de Interne a anuntat ca deocamdata nu exista amenintare cu actiuni teroriste fata de obiective strategice din Bulgaria

Declaratiile acestui bulgar cu privire la faptul ca apropiati ai lui Osama bin Laden s-au interesat de deseurile nucleare de la Centrala Atomica de la Kozlodui si de zborurile avioanelor NATO deasupra Bulgariei in timpul razboiului din Serbia sint cusute cu ata alba, au spus reprezentantii Ministerului bulgar de Interne. Acestia considera ca astfel de publicatii sint comandate din afara si au ca scop sugerarea faptului ca Bulgaria este un loc nesigur. Lucratorii de la contrainformatii insa au incercat inca de simbata sa-l intilneasca pe inginerul Ivan Ivanov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS