19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOri dati 50 de milioane de dolari, ori va lasam fara primarie

Ori dati 50 de milioane de dolari, ori va lasam fara primarie

Vestea ca si sediul Primariei Craiova se afla pe listele cu imobilele revendicate le-a bulversat pe autoritatile locale si pe craioveni, deopotriva. Cei cinci mostenitori ai fostilor actionari ai Bancii Comertului (cu sediul pe bulevardul A.I. Cuza, nr. 7) au solicitat initial restituirea in natura a imobilului (teren si/sau constructie) a carui valoare au estimat-o apoi la 50 de milioane de dolari. Articolul 16 al Legii 10/2001 specifica insa ca, daca in aceste cladiri functioneaza institutii ale statului sau unitati de invatamint, fostii proprietari ar putea fi despagubiti de stat.

Eugen Titoiu, jurist in cadrul primariei, a spus ca, pina la stabilirea calitatii de mostenitor si a cuantumului despagubirilor, cererile depuse de acestia vor fi analizate de o comisie din cadrul Prefecturii Dolj. Si tot comisia va expertiza si imobilul respectiv, stabilind cuantumul eventualelor despagubiri.

Contactat telefonic aseara, primarul Vasile Bulucea a spus: „Mostenitorii actionarilor nu au nici un drept legal asupra primariei si nici nu o vor cistiga!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS