17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRomanii „exporta“ prostituate in Iugoslavia

Romanii „exporta“ prostituate in Iugoslavia

Romanii au aflat cu stupoare, in timpul cunoscutei operatiuni Luna, despre amploarea prostitutiei in tara noastra, cind sute de minore au fost gasite sechestrate si obligate sa se prostitueze in maghernite rau famate, in mai toate orasele. Alungate din locurile „de bastina“, pustoaicele au crezut ca l-au apucat pe Dumnezeu de picior daca se vor lasa „tranzitate“ peste granita, spre mirajul pe care il reprezinta Occidentul. Pe soselele sau in localurile de noapte din sud-vestul tarii, din Mehedinti si Caras-Severin sint fete din belsug. Majoritatea au luat insa drumul Iugoslaviei, Greciei si Italiei, devenind sclave pe piata sexului international.

Dupa ani in care la granita de sud-vest, embargoul impus Iugoslaviei si contrabanda „aferenta“ au fost in floare, aducindu-le profituri fabuloase celor cu initiativa, zona mirifica a judetelor Mehedinti si Caras-Severin s-a transformat intr-o adevarata piata a pestilor si prostituatelor, unde se recruteaza, se „scolesc“ si apoi sint vindute peste granita zeci si sute de tinere, atrase mai mult sau mai putin de cel mai mare si mai ieftin tirg de carne vie din Balcani – Macedonia. Marfa provine, cu precadere, fie din judetele sarace, fie din cele de granita – Vaslui, Iasi, Neamt, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, dar se constituie si in marfa de lux, adusa din marile orase ale Romaniei. Zeci de retele de traficanti de carne vie au fost depistate in acest an de ofiterii de la crima organizata, multi capi de retele fiind trimisi in judecata, dar lasati in libertate, in cele mai multe cazuri. Pentru ca indeletnicirea aduce cistiguri fabuloase, locul lasat liber de cei inchisi este ocupat rapid, astfel ca fenomenul a depasit deja, pentru autoritatile romane, „cota de avarie“. Traseul vinzatoarelor de placeri, care se intorc in tara dupa ce au indurat cele mai primitive forme ale sclaviei, incepe din localitatile de bastina, unde locurile de munca lipsesc, studiile, de asemenea, si se sfirseste invariabil la granita cu Iugoslavia, devenita astfel un fel de Mecca a prostituatelor. Drobeta Turnu Severin, Orsova, Moldova Noua, Baile Herculane sau Oravita au devenit tot atitea destinatii ocazionale pentru romancele de 15-24 de ani care-si vad viitorul asigurat prin trecerea granitei. Aici, ele sint selectionate, de cele mai multe ori prin „proba de lucru“, dupa care, o data fixat pretul de vinzare, sint vindute altor filiere de traficanti specializati in treceri frauduloase peste frontiera.

Orsova – Clisura Dunarii – Moldova Noua – Belgrad

Trecerile ilegale peste Dunare se desfasoara noaptea, in special pe Clisura Dunarii, prin zone sigure, ferite de ochii politistilor de frontiera, care au de strabatut kilometri intregi de fisie pe marginea fluviului. Filierele cunosc suficient de bine programul posturilor si intervalul la care politistii de frontiera patruleaza de la un punct la altul, pentru a nu fi descoperiti de militari sau de paza Garzii de Coasta. Controlul traficului de carne vie este detinut de mafioti sirbi, care in legatura cu „pretenii“ romani transporta „marfa“ pe teritoriul Iugoslaviei. Aici, fetele sint vindute pe sume care nu depasesc 2.000 de marci, violate, sechestrate saptamini intregi si revindute in Macedonia, in baruri de noapte, cu denumiri pe masura: „Madonna“ sau „Paradiso“. Una din cele mai profitabile retele de trafic cu carne vie care isi avea cartierul general pe raza judetului Mehedinti, destramata de politisti, a fost cea a lui Iorgu S., P. Daniela, Paraschiv M. si S. Mladenovici. Ei au amenajat, intr-un apartament inchiriat in Drobeta Turnu Severin, un adevarat centru de recrutare si selectie a fetelor amatoare de sex pe bani in Iugoslavia. Adolescente din Sibiu, Suceava, Dolj, Mehedinti si alte judete ale tarii au fost trecute peste granita, de la sfirsitul anului trecut si pina in prima parte a acestui an, si vindute in Macedonia, Albania, Italia si Grecia, de filiere sirbe specializate, contra unor sume cuprinse intre 2.000 si 4.000 de marci pe fata. Din Drobeta Turnu Severin, fetele erau duse spre Orsova – Clisura Dunarii – Moldova Noua si de aici, la Belgrad. Una din fete le-a declarat politistilor ca, in numai doua luni, a fost nevoita sa se culce cu peste 150 de barbati, fara ca banii platiti de amatorii de sex sa ajunga in buzunarul ei. Dupa arestarea filierei au mai fost identificati Vujicic Zdravco – traficant sirb, din Nisici si Slavco Mladenovici, din Donja Sibica.

Prostitutia – unica forma de existenta?

Fetele au povestit, la intoarcerea in tara, ca au fost duse pe Valea Cernei, in apropiere de Orsova. Dupa „verificarile“ de rigoare, tinerele au fost ascunse intr-un sat de linga Moldova Noua si transportate, pe timpul noptii, cu barca de un anume Vlado, in Banatul sirbesc. Pe tot parcursul „transportului“, Vlado a tinut legatura prin telefonul mobil cu partea sirba, pentru a nu fi depistati de Garda de Coasta. Vindute apoi in Macedonia, romancele au ajuns sa „produca“ din prostitutie si cite 2.000 de marci pe seara, la granita cu Grecia. Depistate de autoritati, ele au fost trimise in Romania. Traumele la care au fost supuse si-au pus insa amprenta asupra psihicului acestor tinere. Majoritatea au preferat sa practice meseria care le-a „consacrat“ sau sa danseze goale si dupa intoarcerea in tara, in localurile de noapte din Baile Herculane. Traficul de femei include ambele categorii – ale celor care stiu unde se duc si ce urmeaza sa faca si ale celor care sint inselate. Acestea din urma sint ademenite cu locuri de munca banoase, dar nu mai apuca sa ajunga in tarile fagaduintei si ramin in zona Balcanilor – Iugoslavia, Macedonia, Albania sau regiunea Kosovo. Acolo sint din nou vindute si obligate sa se prostitueze. Unele reusesc sa fuga si sa alarmeze autoritatile. Statul respectiv anunta la rindul sau autoritatile din tarile de origine si fetele sint repatriate. In tara, in cele mai multe dintre cazuri, saracia isi spune din nou cuvintul si astfel tinerele ajung din nou pe piata sclaviei sexuale. Care, pentru ele, se pare ca reprezinta singura forma de existenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS