15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Compania Nationala a Huilei s-a dat armata jos din pod

La Compania Nationala a Huilei s-a dat armata jos din pod

Fostul director al CNH, Gheorghe Cioara, a fost destituit din functie in urma analizarii de catre guvern a raportului privind accidentul produs la Mina Vulcan in data de 7 august si soldat cu decesul a 14 mineri.

Ministrul industriei si resurselor, Dan Ioan Popescu, l-a numit pe Octavian Ciobanu, un fost general de armata, de profesie inginer chimist, in functia de director general al Companiei Nationale a Huilei (CNH). Noul director are la dispozitie trei luni pentru „a face ordine“ in CNH, a afirmat Dan Ioan Popescu, care a precizat ca la sfirsitul anului va fi organizat un concurs pentru ocuparea postului de director general al companiei. Toti cei care se vor inscrie la concurs trebuie sa prezinte si un plan de restructurare a companiei pe o perioada de trei ani.

Pentru inceput, Octavian Ciobanu a sistat toate contractele pe care compania le avea cu furnizorii de piese de schimb si echipamente de protectie si a cerut toate evidentele contabile ale companiei, pentru a vedea care este situatia financiara a acesteia. Dan Ioan Popescu spune ca va solicita reactivarea Decretului 400 prin care angajatilor le era interzis sa consume alcool la locul de munca sau sa se prezinte la serviciu dupa ce au consumat alcool. Aceasta solicitare este motivata de faptul ca medicii legisti au constatat ca sase dintre cei 14 mineri care au murit in explozia de la Vulcan au avut alcoolemii cuprinse intre 0,2 si 0,85 la mie.

14 dosare privind prejudicierea companiei

Politia are in cercetare 14 dosare privind prejudicierea Companiei Nationale a Huilei din Petrosani, a anuntat secretarul de stat in Ministerul de Interne, Toma Zaharia. Acesta a confirmat ca sint verificate de politie si firmele la care este actionar prefectul de Hunedoara, Aurel Serafinceanu, insa a spus ca aceste societati nu fac obiectul vreunuia dintre cele 14 dosare mentionate. Toma Zaharia a estimat ca CNH a fost prejudiciata, in fiecare din cele 14 cazuri, cu cel putin un miliard de lei. El a mentionat ca ancheta va fi de lunga durata, rezultatele ei urmind sa fie facute publice doar la finalizarea cercetarilor.

Politia cerceteaza firmele prefectului de Hunedoara

Prefectul de Hunedoara a fost acuzat in presa ca firmele sale ar fi facut afaceri in defavoarea CNH. El a sustinut ca „totul este o gluma, intrucit firme care au 1.000 de angajati si hale de productie care se intind pe 30 de hectare nu pot sa faca parte din categoria firmelor capusa“.

Seful Politiei Municipale Petrosani si adjunctul inspectorului sef al IJP Hunedoara au fost demisi

Seful Politiei Municipale Petrosani, colonelul Ion Dobre, a fost demis din functie din cauza rezultatelor slabe in activitate. In locul sau a fost numit maiorul Nicolae Florin, care pina acum a indeplinit functia de comandant al Politiei Vulcan. De asemenea, a fost demis si adjunctul inspectorului sef al IJP Hunedoara, colonelul Ioan David, care a fost anterior seful Politiei Petrosani. Ioan David fusese desemnat de ministrul de interne, Ioan Rus, sa coordoneze intreaga activitatea a politiei din Valea Jiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS