13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieBacalaureatDolj: Peste 4.000 de elevi, aștepați să participe la simularea pentru Bacalaureat

Dolj: Peste 4.000 de elevi, aștepați să participe la simularea pentru Bacalaureat

4083 de elevi care frecventează clasa a XII-a și a XIII-a seral/FR sunt așteptați să participe la simularea națională a Examenului Național de Bacalaureat, în județul Dolj.

Simularea Națională a Examenului de Bacalaureat este organizată în 43 de centre de examen, după următorul calendar:

  • 4 martie 2024: Proba E.a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E.c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E.d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
Conform calendarului aprobat, comunicarea rezultatelor va avea loc în data de 15 martie 2024.

Probele scrise vor începe la ora 9:00. Accesul elevilor în sălile de clasă este permis pâna la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării examenului national de bacalaureat este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Proceduri

Lucrările vor fi scanate în sala de examen și încărcate pe platforma destinată evaluării digitalizate, elaborată de Ministerul Educației. Acestea vor fi repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații. În acest sens, fiecare sală în care se susțin probelele scrise din centrele de examen este dotată cu scanner.

Desfășurarea simulărilor naționale se desfășoară sub monitorizare audio – video.

Scopul organizării acestor simulări îl constituie familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor naționale în vederea optimizării rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale și simulării condițiilor de organizare și desfășurare a evaluării digitalizate.

Rezultatele obținute la simulare nu se publică, nu se afișează și nu se contestă. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. La solicitarea scrisă a elevului sau părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Citește și: Trei români, reținuți în Spania pentru exploatarea unor conaționali din Dolj și Teleorman

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS