6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieBacalaureatDolj: Aproximativ 1000 de absolvenți, așteptați la examenul de bacalaureat

Dolj: Aproximativ 1000 de absolvenți, așteptați la examenul de bacalaureat

Aproximativ 1000 de absolvenți din județul Dolj, așteptați la examenul național de Bacalaureat (sesiunea august septembrie 2022).

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2022, începe marți, 16 august, cu proba scrisă Ea) – Limba și literatura română (sunt așteptați 430 candidați). Miercuri, 17 august se va desfășura proba Ec) – proba obligatorie a profilului (579 candidați), iar joi, 18 august, va avea loc proba Ed) –  la alegere a profilului și a specializării (647 candidați).

Examenul este organizat în 3 centre de examen:

  • Colegiul ”Ștefan Odobleja” Craiova,
  • Liceul Thnologic ”C-tin Brâncuși” Craiova,
  • Liceul Tehnologic ”Ștefan Milcu” Calafat.

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 945 de candidați, dintre care 567 din promoția curentă, respectiv 378 candidați din promoțiile anterioare.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august (până la ora 12:00). Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

Modul de derulare a examenului

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. 

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Pentru susținerea probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale s-au constituit două centre de examen: Colegiul ”Ștefan Odobleja” Craiova și Liceul Tehnologic ”Ștefan Milcu” Calafat.

Candidații care susțin probele scrise la Colegiul ”Ștefan Odobleja” Craiova și Liceul Thnologic ”C-tin Brâncuși” Craiova vor susține probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale la Colegiul ”Ștefan Odobleja” Craiova. Candidații care susțin probele scrise la Liceul Tehnologic ”Ștefan Milcu” Calafat vor susține probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale la Liceul Tehnologic ”Ștefan Milcu” Calafat.

Ce nu au voie absolvenții

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.      

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS