8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieBacalaureatRezultate finale la examenul de bacalaureat

Rezultate finale la examenul de bacalaureat

Ministerul Educației va afișa, vineri, rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, după soluționarea contestaţiilor.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat, la 26 iunie, că rata de promovare la Bacalaureat a fost de 73,3% la sesiunea de vară, cea mai ridicată din ultimii 10 ani.
Ministrul a precizat că s-au înregistrat 162 de medii de 10, dintre care 30 la București. În schimb, au fost 8 județe fără vreo medie de 10.

Pentru al treilea an, notele la BAC sunt anonimizate.

A fost Bacalaureatul cu cei mai mulți absenți din ultimele 3 decenii. De la sesiunea de vară a examenului au lipsit peste 40.000 de absolvenți de liceu.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

Peste 126.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris în sesiunea iunie-iulie 2022, 111.329 fiind din promoţia curentă, iar ceilalţi din seriile trecute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS