11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj: Licee cu zero promovați la examenul de Bacalaureat

Gorj: Licee cu zero promovați la examenul de Bacalaureat


Două licee din județul Gorj au avut zero promovați la Examenul de Bacalaureat. Este vorba de cele două licee din Stoina și Turburea.

La centrul de examen din Stoina au fost înscriși 9 candidați. Niciunul dintre aceștia nu a reușit să promoveze. Situația e și mai gravă la Liceul din Turburea, unde a fost înscris un singur candidat. Acesta a picat examenul. La Turburea sunt ani de zile de când nimeni nu reușește să promoveze Examenul de Bacalaureat. Din acest motiv s-a și intrat în lichidare cu clasele de liceu. Rezultate slabe au fost obținute și de alte licee din Târgu Jiu și din județ.

Este vorba de:

  • Liceul Auto din Târgu Jiu – 9,38%,
  • Liceul Energetc Târgu Jiu – 21,43%,
  • Liceul Tehnologic Bâlteni – 12,28%,
  • Liceul Tehnologic Bârsești – 16,28%,
  • Liceul Tehnologic Peștișani – 19,23%,
  • Liceul Tehnologic Roșia de Amaradia – 20,69%,
  • Liceul Tismana – 20%.

Este de precizat că în cele 5 licee din Târgu Jiu, pe care Inspectoratul Școlar Județean Gorj dorește să le comaseze, au fost obținute procente de promovabilitate cuprinse între 9 % și 34%.

Promovabilitate de 62,7%

Este de amintit că în județul Gorj un procent de 62,7% dintre candidați au promovat Examenul de Bacalaureat. Au fost prezenți peste 2.700 de elevi, din aproape 3.000 de candidați înscriși la Examenul de Bacalaureat La două unități au fost înregistrate procente de promovabilitate de 100%. Este vorba de Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, ambele din Târgu Jiu.

De asemenea, au fost înregistrate 3 medii de 10, una la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și două Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj care a centralizat datele, au fost peste o mie de elevi care au fost respinși. Totodată, un număr de 5 candidați au fost eliminați pentru că au încercat să fraudeze Examenul de Bacalaureat. Nu mai mai avea voie să participe la examenele următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS