22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieBacalaureatGorj: Încă 3 medii de 10 la Bacalaureat

Gorj: Încă 3 medii de 10 la Bacalaureat

Încă trei medii de 10 au fost obținute în județul Gorj, în urma soluționării contestațiilor depuse de candidați.

În total, sunt 7 medii de 10 în Gorj, la Examenul de Bacalaureat. Cele mai multe, respectiv 3, au fost primite de elevi de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu„ din Târgu Jiu, și câte una de Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, tot din Târgu Jiu, Colegiul Național „Gheorghe Tătărescu”, din Rovinari, Colegiul Național „George Coșbuc”, din Motru și Liceul Teoretic Novaci.

1.773 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. Din totalul celor 1773 de contestații, la proba scrisă de Limba și literatura română au fost depuse 592, la proba obligatorie a profilului 594, la proba obligatorie a profilului și a specializării 587.

A crescut promovabilitatea

În urma soluționării contestațiilor, procentul de promovare a crescut în Gorj de la 49,75% la 51,39%. Cel mai mare procent de promovare este înregistrat la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, respectiv 98,07%. La polul opus se află Liceul tehnologic din Turburea, cu zero promovați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS