20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieAdmitereDupă repartizarea computerizată, 151 locuri libere la licee din Dolj

După repartizarea computerizată, 151 locuri libere la licee din Dolj

Ministerul Educaţiei a publicat pe 19 iulie rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2023 – 2024).
La nivelul județului Dolj au fost repartizați 3421 de elevi (99.42%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate de 3441.
23 candidați au fost admiși în județul Dolj cu media generală 10.

În perioada 20-25 iulie, candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.
20 de elevi nu au putut fi admiși în prima etapă. Aceștia vor intra în a doua etapă de admitere, alături de:

  • candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (20-25 iulie),
  • candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat,
  • absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.

Repartizarea elevilor se face conform unei proceduri stabilite de către Comisia Județeană de Admitere, publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Etapa a doua de repartizare

În perioada 7-9 august, aceștia se înscriu la centrul special de înscriere din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Pe 11 august se va face repartizarea acestora de către Comisia Județeană de Admitere. Conform Procedurii stabilite de către Comisia Județeană de Admitere, lista cu repartizarea candidaților înscriși pentru această etapă de admitere în învățământul liceal de stat va fi afișată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.
În perioada de 26-28 iulie 2023, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
În total, au rămas 151 locuri libere în licee după prima repartizare computerizată, potrivit Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Citește și: Un eliminat la Definitivat în Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS