-1.8 C
Craiova
luni, 17 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăEducatieAdmitereDolj: 399 de absolvenţi nu s-au prezentat la prima probă a Evaluării Naţionale

Dolj: 399 de absolvenţi nu s-au prezentat la prima probă a Evaluării Naţionale

Astăzi, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru 4817 absolvenți ai clasei a VIII-a din judeţul Dolj.

La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 4418 candidați, iar 399 nu s-au prezentat la examen.

Nu s-au înregistrat  candidați cu temperatura peste maximul admis și nu au fost elevi eliminați pentru tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Odiseea interimatelor, la final? Înalta Curte ar putea decide...

Eugen Georgescu, actualul director interimar al Spitalului Clinic Judeţean...

ȘTIRI GdS