32.6 C
Craiova
luni, 15 iulie, 2024
Știri de ultima orăEducatieColegiul Național Traian din Drobeta-Turnu Severin, premiat

Colegiul Național Traian din Drobeta-Turnu Severin, premiat

Colegiul Național Traian din Drobeta-Turnu Severin a fost premiat în cadrul proiectului „Eco-nomie pentru comunitatea ta“.

Colegiul Național Traian din Drobeta-Turnu Severin se alătură altor 9 licee implicate în acțiuni pentru sustenabilitate și mediu, premiate.

Eco-nomie pentru comunitatea ta este derulat de Junior Achievement România și Raiffeisen Bank.

Proiectului Eco-nomie pentru comunitatea ta susține liceele în demersul de a crește, în rândul elevilor, nivelul de conștientizare cu privire la problemele de mediu specifice comunității lor. Peste 6.200 de elevi au beneficiat de activități applied learning. 20 de echipe de elevi, alături de profesorii coordonatori, și-au prezentat proiectele pentru dezvoltare durabilă și responsabilitate față de mediu în cadrul evenimentului final.

169 de licee, în prima etapă

169 de licee din 96 de localități au parcurs prima etapă a proiectului prin utilizarea resurselor educaționale disponibile pe platforma JA Learn™, în activități la clasă. Astfel, peste 6.280 de elevi au parcurs studii de caz sau exerciții de lucru în echipă prin intermediul cărora și-au dezvoltat o mai bună înțelegere a conceptelor și principiilor specifice sustenabilității – ciclul de viață al produsului, principiul celor 9R, amprenta ecologică, economie verde.

28 dintre aceste licee au continuat cu etapa a doua a proiectului, prin derularea unor acțiuni de informare a membrilor comunității pe teme de utilizare responsabilă a resurselor de mediu și planificarea unor acțiuni fezabile în viitorul apropiat. Organizată sub formă de competiție, această etapă a vizat capacitatea liceenilor de a propune soluții pentru probleme de mediu și de a deveni agenți ai schimbării în comunitățile lor.

Proiectul câștigător aparține unei echipe formate din elevi și un profesor coordonator de la Liceului Teoretic Grigore Moisil din Timișoara, care a propus utilizarea upcycling-ului pentru articole de îmbrăcăminte și consiliere în utilizarea acestora ca metode de combatere a fenomenelor fast fashion și bullying vestimentar.

Sprijin finaniar pentru cele 10 licee

Cele 10 licee vor beneficia de sprijin financiar în valoare totală de 76.000 de lei, ce va putea fi utilizat exclusiv pentru derularea unor acțiuni ce contribuie la gestionarea responsabilă a resurselor în cadrul școlii sau pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu.

Lansat în 2010, parteneriatul dintre Raiffeisen Bank România și JA România a oferit până acum activități, resurse și kituri educaționale gratuite pentru dezvoltarea abilităților de planificare financiară pentru 310.000 de elevi și peste 7.700 de profesori, iar 42 de licee au beneficiat de finanțări pentru îmbunătățirea condițiilor de învățare și acces la educație online.

Cele zece licee sunt:

  • Liceul Thnologic Vasile Sav Roman,
  • Colegiul Național Nicolae Grigorescu Câmpina,
  • Colegiul Național Traian Drobete-Turnu Severin,
  • Colegiul Național Ferdinand I Bacău,
  • Colegiul Andronic Motrescu Rădăuți,
  • Colegiul Național Nicu Gane Fălticeni,
  • Colegiul Național Spiru Haret București,
  • Liceul Tehnologic Nicolae Iorga Negrești (jud. Vaslui),
  • Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani.

Citește și: Olt: În cazul fetiței căzute de la etaj, poliția face cercetări pentru tentativă de omor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS