12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieDirectorii de școli și inspectorii ar putea să fie degrevați total de norma didactică

Directorii de școli și inspectorii ar putea să fie degrevați total de norma didactică

Unul dintre scenariile de lucru luate în calcul pentru anul școlar următor – 2024-2025 – este degrevarea totală de norma didactică a directorilor de școli și a inspectorilor, potrivit surselor Edupedu.ro.

Asta înseamnă că aceștia nu vor mai preda elevilor la clasă, pe durata mandatelor. În această categorie, pentru care se ia în calcul degrevarea de normă, ar urma să fie incluși și cei din conducerile caselor corpului didactic, conform acelorași surse.

În prezent, directorii de școli au normă de predare, în medie, de 6 ore pe săptămână, inspectorii la fel, pe lângă activitatea managerială sau de îndrumare și control.

În România sunt circa 8.692 de posturi de directori de școli

În România sunt circa 8.692 de posturi de directori de școli, generali și adjuncți, conform datelor de la concursul pentru directori 2021.

Degrevarea de norme a directorilor ar duce la formarea a circa 3.000 de norme de predare întregi, de 18 ore pe săptămână, conform estimărilor făcute până acum, potrivit surselor Edupedu.ro. Toate acesta ar trebui scoase la concurs sau pentru etapele de mobilitate.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Citeşte şi: Scandal de infidelitate în monarhia daneză. Prințul Frederik, surprins cu o femeie în Spania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS