15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieRomânia, cea mai bună ţară din Europa la matematică

România, cea mai bună ţară din Europa la matematică

Lotul României a ocupat locul întâi între ţările din Europa şi locul patru în clasamentul pe naţiuni. A obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională de Matematică din Chiba, Japonia.

„Cinci medalii de aur, o medalie de argint şi un total de 208 puncte clasează România pe cea mai bună poziţie din ultimii 24 de ani. A fost depăşită doar de China, Statele Unite ale Americii şi Coreea”, informează Ministerul Educaţiei.

Au obţinut medalii de aur elevii: David-Andrei Anghel; Andrei Moldovan; Robert Dragomirescu; Pavel Ciurea, toţi de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Andrei Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” Bucureşti.

Medalia de argint a fost obţinută de Radu Lecoiu de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Coordonatorii delegaţiei României

Delegaţia României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, şi însoţită de lect. dr. Mihai Chiş, de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara, de Lucian Ţurea, Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, şi de Ana Naghi, observator din partea Ministerului Educaţiei.

Citeşte şi: Cetățean moldovean, jefuit la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS