8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieNoi consultări cu sindicatele din învățământ, programate pentru astăzi

Noi consultări cu sindicatele din învățământ, programate pentru astăzi

Premierul Nicolae Ciucă, are joi, la ora 12,30, noi consultări cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, informează Biroul de presă al Executivului.

Miercuri seară, Nicolae Ciucă a avut, la Palatul Victoria, o rundă de noi consultări cu liderii sindicatelor din Educaţie. În cadrul acesteia, au fost prezentate măsurile privind măririle de salarii din sistemul de învăţământ. Guvernul le va aproba joi.

Potrivit unui comunicat al Executivului, în acelaşi context, prim-ministrul şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au făcut un apel la responsabilitate către toţi angajaţii din sistemul educaţional pentru a înceta greva.

Liderii federaţiilor sindicale din Educaţie au anunţat, însă, că greva generală va continua. Sindicaliştii au respins propunerea Guvernului privind creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic şi cu 400 de lei pentru personalul nedidactic din învăţământ.

Președintele FSLI, Simion Hăncescu: „Am avut deja ședință cu liderii, același lucru s-a întâmplat. Liderii județeni au respins oferta. Așa cum am spus-o, ei, membrii au început greva, ei decid dacă se opresc. Am spus clar că nu suntem de acord cu acel interval de 3 ani. Așa cum la sănătate s-a găsit soluția să se dea într-o singură tranșă mărirea, așa vor și angajații din învățământ.”

Citește și România a cerut UE prelungirea interdicției de a importa cereale din Ucraina

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS