6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis, despre angajații din învățământ: „cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”

Klaus Iohannis, despre angajații din învățământ: „cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”

Klaus Iohannis spune despre angajații din învățământ: „Acum în ce temei să mai continue greva?”

Președintele Klaus Iohannis a avut o reacție acidă la adresa profesorilor care au respins oferta Executivului, joi, în cadrul unor declarații de presă susținute la Chișinău, și spune că aceștia „nu mai au pentru ce să facă grevă”, având în vedere că „Guvernul le-a dat tot ce au cerut”.

Președintele României susține că salariații din Educație „nu mai au pentru ce să facă grevă”.

Noi toți, și eu, și Guvernul, și coaliția, fiindcă a fost premierul împreună și cu președintele Camerei în discuție, au înțeles că sunt solicitări legitime și le garantează, indiferent de ce se negociază cu acești reprezentanți ai sindicatelor. Eu sper să se înțeleagă bine această chestiune la nivelul sistemului și oamenii să se întoarcă de marți la școală, fiindcă nu mai au pentru ce să facă grevă. Pe termen mediu și lung s-a garantat, pe termen scurt s-au dat creșteri, iar pentru anul 2024 s-au dat în scris, prin ordonanță, garanții că Guvernul se va ține de ce a promis”, a declarat Klaus Iohannis.

Eu cred că foarte mulți dascăli, care oricum au considerat că deja este prea mult ce-o fost, se vor întoarce pur și simplu la școală, și bine fac”, a adăugat el.

Greva profesorilor continuă
Greva profesorilor continuă

„În afară de asta, cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Este o generație întreagă care trebuie să dea Bac și să meargă la universități, deci îi punem îi dificultate? E o generație întreagă care dă examenul de capacitate. După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut, încă o dată, le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să mai continue greva?

Dacă liderii de sindicat naționali și județeni nu se înțeleg între ei, dascălii vor înțelege foarte bine acest semnal”, mai susține Președintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS