12.3 C
Craiova
marți, 3 octombrie, 2023
Știri de ultima orăEducatieNicolae Ciucă, de Ziua Copilului: Să le recunoaştem dreptul la educaţie

Nicolae Ciucă, de Ziua Copilului: Să le recunoaştem dreptul la educaţie

Este momentul să recunoaştem că astăzi România nu îşi mai poate permite să ţină dascălii şi elevii departe de şcoală, a spus Nicolae Ciucă. Declaraţiile au fost făcute înaintea şedinţei de Guvern în care va fi aprobată ordonanţa privind salarizarea personalului din sistemul naţional de învăţământ de stat.

„Sunt convins că astăzi autorităţile, părinţii, dascălii, suntem datori ca îndeosebi de ziua lor să facem în aşa fel încât să le recunoaştem dreptul la educaţie şi să facem în aşa fel încât să benefieze de tot ceea ce înseamnă dreptul la şcoală. Eu am convingerea că în urma acestor aproape două săptămâni in care ne-am întâlnit cu liderii de sindicat, cu reprezentanţii părinţilor, ai copiilor, am înţeles cu toţii că avem nevoie să recunoaştem rorlul esenţial al educaţiei”, a spus premierul, citat de Mediafax.

Şedinţă de Guvern, pe 1 iunie

Premierul a susţinut că în ultimii 30 de ani s-au acumulat o serie de inechităţi în sistemul de învăţământ.

„Am convocat această şedinţă de Guvern, astăzi de 1 iunie, pentru că am apreciat că este absolut necesar să facem în aşa fel încât să remediaem tot ceea ce s-a întâmplat în aceşti 30 de ani în care s-au acumulat o serie de nedreptăţi şi inechităţi în sistemul educaţional, iar acestea trebuie să fie îndreptate”, a adăugat Ciucă.

Ordonanţa care schimbă modul de salarizare în educaţie

„Întregul personal din sistemul de educaţie, aproximativ 330.000 de oameni, care au zilnic grijă de copiii noştri, vor beneficia de o nouă grilă de salarizare, vor fi primii beneficiari ai noii grile de salarizare. Din perspectiva noastră, este garanţia încrederii că discutăm despre un proces ireversibil, care va fi consolidat prin dialog, prin măsurile care vor fi luate la nivelul Ministerului Educaţiei şi la nivelul Guvernului, astfel încât să asigure derularea întregului proces de reformă
din Educaţie”, a afirmat premierul.

Şeful Guvernului este convins că prin decizia de astăzi şi prin întâlnirile pe care le va avea cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie „vom reuşi să redăm speranţa unui viitor mai bun pentru copiii noştri”.
„Este momentul să recunoaştem că astăzi România nu îşi mai poate permite să ţină dascălii şi elevii departe de şcoală”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS