23.3 C
Craiova
marți, 3 octombrie, 2023
Știri de ultima orăEducatieAstăzi ar urma să înceapă înscrierea la Bacalaureat

Astăzi ar urma să înceapă înscrierea la Bacalaureat

Înscrierea pentru examenul Bacalaureat ar urma să înceapă luni. Greva generală din Educaţie intră în a doua săptămână. Ministerul Educaţiei a transmis deja că directorii unităţilor de învăţământ care pot asigura resursa umană necesară înscrierii vor comunica părinţilor şi elevilor toate datele necesare înscrierii.

Guvernul a prezentat deja o propunere menită să-i determine pe sindicaliştii din educaţie să înceteze greva, însă aceştia au respins-o. 

”Conform Calendarului examenului de bacalaureat 2023, în perioada 29 mai – 7 iunie este programată înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen. Directorii unităţilor de învăţământ care pot asigura resursa umană necesară acestui tip de activitate vor comunica părinţilor şi elevilor toate aspectele necesare pentru realizarea înscrierii”, a transmis Ministerul Educaţiei, conform observatornews.ro

Instituţia a precizat că va continua să comunice permanent cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene/al Municipiului Bucureşti. Asta pentru evitarea situaţiilor care ar putea crea sincope în desfăşurarea activităţilor care vizează atât elevii, cât şi cadrele didactice.

Greva din Educaţie a dus la amânarea Evaluării Naţionale pentru clasa a VI-a

Greva din Educaţie a dus, până acum, la amânarea cu o săptămână a Evaluării Naţionale pentru clasa a VI-a. A dus şi la decalarea înscrierilor în clasa pregătitoare. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat duminică faptul că Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă. Aceasta va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.

Este un efort bugetar care depăşeşte suma de 700 milioane lei, cu resurse europene. 410 milioane lei bani europeni din Programul Educaţie şi Ocupare pentru perioada din exerciţiul financiar 2021-2027, respectiv 313 milioane lei din bugetul naţional”, a adăugat Cărbunaru. Propunerea a avut drept scop să pună capăt grevei generale declanşate din 22 mai de angajaţii din educaţie.

Citeşte şi: Încă o locomotivă a luat foc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS