15.5 C
Craiova
duminică, 25 februarie, 2024
Știri de ultima orăEducatieGreva profesorilor. Și universitățile vor să protesteze

Greva profesorilor. Și universitățile vor să protesteze

Greva profesorilor. Și universitățile vor să protesteze. Și universitățile se alătură grevei naționale din educație din 22 mai și “este foarte posibil să avem examene anulate sau amânate”, spune Anton Hadăr, președintele Alma Mater, citat de Edupedu.

“Chiar dacă Federația noastră are un procentaj mai mic de doar 40 la sută% în cadrul referendumului, procent care va fi îmbunătățit până la sfârșitul săptămânii când vom finaliza referendumul. Cei care au semnat pentru grevă participă la grevă,” spune Hadar.

„Este foarte posibil să avem examene anulate sau amânate“

“Începe sesiunea în 2 săptămâni. Este foarte posibil să avem examene anulate sau amânate ne cerem scuze studenților și părinților”, spune Anton Hadăr.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, au anunțat marți, într-o conferință de presă comună, că din 22 mai vor intra în grevă generală. Potrivit rezultatelor referendumului făcut în rândul profesorilor din țară, peste 70% au votat pentru grevă generală.

Cele trei mari sindicate din Educației au anunțat că cel mai indicat este ca elevii să stea acasă. “Conform legii, greva se face la locul de muncă. Dar e bine, recomandat, ca elevii să stea acasă, sunt mai mari riscurile dacă nu va avea să stea cu ei. Profesorii nu trebuie să supravegheze copiii, pot să stea și în cancelarie”, au spus sindicatele. Miercuri, 17 mai, profesorii vor face grevă de avertisment de 2 ore. Elevii vor veni la ore dar nu se va preda, a explicat Marius Nistor.

Citește tot articolul pe Edupedu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS