11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEchipa de robotică a Colegiului „Buzeşti”, o nouă calificare la o competiţie din SUA

Echipa de robotică a Colegiului „Buzeşti”, o nouă calificare la o competiţie din SUA

O nouă performanţă la nivel internaţional pentru echipa de robotică „Soft Hoarders” a Colegiului Național „Frații Buzești”. Elevii au obținut calificarea la competiţia Maryland Tech Invitational din SUA. La această competiţie participă cele mai bune echipe de robotică din lume. Elevii craioveni au nevoie însă şi de sponsorizare pentru a putea asigura deplasarea lotului.

Echipa de robotică a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, „Soft Hoarders” a fost selectată pentru a participa la competiţia Maryland Tech Invitational din SUA. O asemenea calificare a mai fost obţinută de echipa de robotică buzeşteană, în 2017.


„Competiția va avea loc în apropierea orașului Washington DC, într-un orășel numit Laurel, din statul Maryland şi va fi în perioada 23-25 iunie. Ne dorim să participăm. Au fost selectate 40 de cele mai bune echipe de robotică din lume. Este prima noastră calificare la o competiţie de asemenea anvergură. Echipa de robotică a colegiului a mai obţinut o calificare în SUA în 2017, dar erau altă generaţie de elevi atunci. Pentru calificare s-a luat în calcul un robotul nostru dar şi performanțele echipei din acest sezon. La etapa națională am obținut premiul al II-lea „Control Award” și calificarea în semifinale. La etapa regională am obținut cel mai râvnit premiu al competiției, Inspire Award premiul I și Căpitanii alianței câștigătoare, a spus Bogdan Văduva, elev la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Cât de importantă este participarea la acest concurs


Echipa „Soft Hoarders” a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova este formată din 20 de elevi din clasele IX- XI, uniţi prin pasiunea pentru robotică. Participarea echipei la competiţia din SUA este foarte importantă.
„Pe lângă câștigarea competiției în terenul de joc, putem obține trei premii legate de capacitatea robotului și cunoștințele noastre folosite în construirea sa. Premiile se acordă echipelor ce stăpânesc cel mai bine domeniul tehnic și folosesc eficient mecanismele pentru a crește performanta în meciuri.

Această competiție este benefică deoarece prin interacțiunea cu echipele din afară putem afla mai multe lucruri de la ei si sa ne perfecționăm abilitățile în acest domeniu. Pe lângă acestea, elevii au ocazia de a fi văzuți de reprezentanții colegiilor din SUA și să obțină burse de studiu”, a mai spus elevul Bogdan Văduva.

Pentru a participa la competiţie, elevii vor perfecţiona robotul pe care l-au prezentat la selecţie.
Cheltuielile cu transportul şi cazarea trebuie însă suportate de participanţi şi elevii buzeşteni caută sponsori. Cei care vor să îi sprijine îi pot apela pe adresa de [email protected] sau pe paginile de socializare: Soft Hoarders pe Facebook, soft.hoarders pe Instagram.
Echipa de robotică a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” s-a calificat şi în anul 2017, la o competiţie care a avut finala în SUA, alături de alte două echipe din România.

Citeşte şi Elevi de la „Frații Buzești“, calificați la finala de Robotică din SUA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS