13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru licee din Dolj nu au nici un promovat la simularea Bacalaureatului

Patru licee din Dolj nu au nici un promovat la simularea Bacalaureatului

La nivelul judeţului Dolj sunt patru unităţi şcolare, fără nici un elev promovat la simularea naţională a Bacalaureatului. În Dolj, la această simuşlare au participat elevi de liceu de la 45 de licee.

Dacă la nivelul judeţului Dolj 19 licee au peste 50% promovaţi la simularea Bacalaureatului, la polul opus se află patru unităţi şcolare. Două dintre liceele fără nici un promovat la simuarea Bacalaureatului sunt din Craiova.


„Sunt patru unităţi şcolare care au zero promovaţi. Şi anume Liceul Tehnologic „Constantin Ianculescu” Cârcea, Liceul „Petre Baniţă” Călăraşi, Liceul de Transporturi Auto Craiova şi Liceul Tehnologic Beethoven”, a precizat inspectorul şcolar general Daniel Ion.


Fiecare unitate şcolară va trebui să ia măsuri pentru a îmbunătăţi rezultatele. „Rezultatele vor fi analizate, obligatoriu, la nivelul fiecărei unități de învățământ. Vor fi discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei și ședințe cu părinții, dar și la nivelul consiliului profesoral. Trebuie adoptate măsuri adecvate fiecărei situații în parte, cu scopul de îmbunătăți performanțele școlare.
Reamintim că obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor liceale”, se menţionează în comunicatul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Citeşte şi 19 licee din Dolj au peste 50% elevi promovaţi la simularea Bacalaureatului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS