9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMeşteşuguri populare la "Şcoala Altfel", din Melineşti

Meşteşuguri populare la „Şcoala Altfel”, din Melineşti

„Şcoala Altfel” la Liceul Tehnologic „Alexandru Macedonski” Melinești, a fost prilej de a învăţa elevii despre vechile meşteşuguri populare. Copiii au învăţat astfel să tricoteze, să croșeteze și să coase. Potrivit cadrelor didactice, principalul obiectiv al activităţilor a fost acela de a învăţa elevii cât mai multe lucruri despre tradiţii şi obiceiuri.

De asemenea, pentru că se apropie sărbătorile pascale, copiii au învățat să vopsească ouă, să prepare mâncare sănătoasă. Nu au fost uitate nici obiectele decorative.

„Am confecționat coșulețe, oglinzi, iepurași, felicitări, ghivece. Pentru a realiza obiectele decorative, elevii au folosit semințe din gospodăria proprie, dar și materiale reciclabile”, a precizat Alina Sorinela Didu, profesor coordonator proiecte şi programe educative şcolare.

Elevii au şi grădinărit

Pe parcursul programului „Şcoala Altfel”, elevii au avut parte şi de activităţi pe tema siguranţei rutiere. Au fost şi activităţi de grădinărit dar şi de o excursie.
„În săptămâna Şcoala Altfel, ca parteneri, am avut Postul de Poliție din Melinești și Ocolul Silvic „Amaradia” . Polițiștii i-au învățat pe copii să circule corect, iar Ocolul Silvic a donat școlii noastre puieți de salcâm și frasin. Puieții au fost plantați de către elevii și cadrele didactice ale școlii, activitatea bucurându-se de un real succes. Nici grădina școlii nu a fost uitată, ea fiind îngrijită cu atenție deosebită.


Săptămâna s-a încheiat cu o excursie organizată la Vâlcea. Peste o sută de elevi, părinți și cadre didactice au descoperit frumusețea Olteniei. Au vizitat Salina Ocnele Mari, Muzeul de Istorie, Casa Memorială „Anton Pann” și Mănăstirea Cozia. Sperăm ca și activitățile care se vor desfășura în „Săptămâna Verde” să se bucure de același succes”, a mai declarat prof. Alina Sorinela Didu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS