22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcurenţă mare la pretransfer în Dolj: Peste 300 de profesori vor o nouă catedră

Concurenţă mare la pretransfer în Dolj: Peste 300 de profesori vor o nouă catedră

Peste 300 de cadre didactice şi-au depus dosarul pentru a-şi muta catedra în alte unităţi şcolare decât sunt titulari. În această etapă, participă şi cadrele didactice care s-au titularizat în alte judeţe şi vor să devină titulari în Dolj. De asemenea, se fac şi schimburi de catedre dar sunt şi cadre didactice care vor să se mute din motive medicale.

Sute de cadre didactice titulare din Dolj au depus cereri pentru a-şi muta catedra. Pentru a obţine o nouă catedră, cadrele didactice trec printr-o evaluare. Excepţie fac profesorii care fac schimb de posturi.

„Sunt 327 de candidaţi care şi-au depus dosarele pentru a se pretransfera. Dintre cei 327, 18 candidaţi sunt la schimb de posturi, adică nu au punctaj. Dumnealor vin în şedinţă publică şi schimbă catedrele. Pentru a se accepta acest lucru este nevoie ca în ambele situaţii, cadrele didactice să aibă studiile corespunzătoare postului pe care îl vor ocupa. De exemplu, un învăţător dacă vrea să facă schimb de post cu un educator trebuie să aibă şi această specializare. Cele mai multe cereri pentru schimb de posturi sunt depuse de cadrele didactice din învăţământul preşcolar şi primar”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Irina Broscaru.

Cea mai mare concurenţă pentru pretransfer este la educatoare şi la învăţători

La pretransfer este cea mai mare concurenţă. Cele mai multe cereri sunt pentru posturile de la învăţământul primar şi preşcolar. Pretransferul este condiţionat însă şi de îndeplinirea condiţiilor specifice impuse de unităţile de învăţământ.

„La pretransfer, cele mai multe dosare sunt la educatoare- 88, la învăţământul primar – 78 de dosare. Mai avem la matematică 22 de dosare, la Limba şi literatura română 16 dosare, la Limba franceză -16 dosare, la Limba engleză -18 dosare, educaţie fizică şi sport- 13 dosare şi la biologie 10 dosare.

Avem şi câte un dosar la profesor logoped, religie ortodoxă. Pentru a se pretransfera colegii au depus dosarele la Inspectoratul Şcolar şi au fost evaluate şi s-a afişat punctajul. Între 29 şi 31 martie au fost depuse dosarele şi la unităţile de învăţământ şi urmează să fie analizate de către comisiile de mobilitate, iar până pe 6 aprilie să fie transmise la Inspectoratul Şcolar acordurile emise de şcoli. Chiar dacă au un punctaj foarte mare este posibil să nu îndeplinească condiţiile impuse de unităţile de învăţământ”, a mai precizat inspectorul şcolar general adjunct, Irina Broscaru.

Şedinţele publice pentru pretransfer

Potrivit inspectorilor şcolar, prioritate la pretransfer au cadrele didactice care vor pretransfer pe motive medicale. dar şi care solicită pretransfer pentru apropierea de domiciliu. Repartizarea pe posturi se va face în şedinţe publice, organizate pe 21 şi 24 aprilie.
Cadrele didactice care se pretransferă devin titulare pe posturile pe care sunt repartizate în aceste şedinţe publice începând cu 1 septembrie, adică din următorul an şcolar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS