12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 70% dintre elevii din Dolj au promovat simularea Evaluării Naționale

Peste 70% dintre elevii din Dolj au promovat simularea Evaluării Naționale

-

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean a prezentat, ieri, rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională, conform cărora peste 70% dintre elevii din Dolj au obținut medii peste 5 la evaluare, înregistrându-se o creștere față de simularea județeană când procentul de promovare a fost de 59,61%. Sunt 10 unități școlare la care procentele de promovabilitate sunt între 95% și 100%. Nu lipsesc însă nici rezultatele slabe, fiind 12 unități școlare cu procente de promovabilitate cuprinse între 0 și 22%.

Au participat peste 4.000 de elevi

În Dolj, la simularea națională a examenului de la finalul clasei a VIII-a au participat peste 4.000 de elevi. Rezultatele simulării arată că sunt mai multe medii peste 5 comparativ cu rezultatele de la simularea județeană, din luna februarie. De această dată a promovat și un elev privat de libertate din cei 14 care au participat la evaluare.

”Proba la Limba și literatura română a avut loc în data de 20 martie, iar cea la matematică în data de 2 martie. Data de 29 martie a fost data limită pentru transmiterea rezultatelor în sistemul informatic al Ministerului Educației, iar la nivelul unităților de învățământ, în cele 154 de centre de examen constituite la nivelul județului Dolj, rezultatele vor fi comunicate în consiliile profesorale, în ședințele cu părinții, prin discuții libere cu elevii la nivelul claselor.

Din cei 4.994 de elevi înscriși în această etapă a simulării naționale, 779 de elevi au fost absenți. Procentul de promovabilitate, de data aceasta în creștere față de etapa județeană, a fost de 70,71%. Acest procent cuprinde și Liceul Pelendava unde au fost 14 elevi dintre care unul a obținut medie peste 5.Comparativ cu simularea județeană din luna februarie, când am avut un procent de promovabilitate de 59,61%, în această etapă se observă un progres din partea elevilor și se vede și munca profesorilor”, a precizat Aida Ionescu, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Procent mai mare de promovabilitate la limba română

Pe discipline de învățământ, cele mai multe note peste 5 au fost obținute la Limba română. În schimb, la matematică au fost mai multe note de 10.

”La Limba și literatura română procentul de promovabilitate a fost de 77,90%, iar la matematică de 62, 79%. Am avut un număr de 11 unități de învățământ cu elevi care au obținut note de 10 la limba și literatura română, și 21 de unități în care elevii au obținut note de 10 la matematică”, a mai precizat inspectorul școlar general adjunct, Aida Ionescu.

10 unități de învățământ au procente de promovare peste 95%

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a menționat și primele 10 unități școlare de la nivelul județului Dolj, la care procentele de promovabilitate au fost peste 95%. Cele mai multe școli cu rezultate bune sunt din mediul urban.

”Ca și procente de promovabilitate pe unități școlare, sunt 10 unități de învățământ la nivelul județului Dolj cu procente de promovare între 95% și 100%, dintre care amintim: Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” , Colegiul Național ”Carol I”, Colegiul Național ”Elena Cuza”, Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan Velovan ”, Școala Gimnazială ”Traian”, Liceul Tehnologic Independența Calafat, Colegiul Național ”Frații Buzești”, Școala Gimnazială ”Gheorghe Țițeica” Craiova”, a subliniat inspectorul școlar general adjunct, Aida Ionescu. Școlile cu 100% sunt Școala Gimnazială Botoșești- Paia și Școala Terraveda.

12 unități cu rezultate slabe

Și de această dată sunt școli care nu au nici o medie de 5 sau numărul mediilor peste 5 se poate număra pe degetele de la o mână.

”Avem și polul opus. Cele mai slabe rezultate sunt la 12 unități de învățământ cu procente de promovare cuprinse între 0 și 22%. Ca și exemple, avem Școala Gimnazială Scaești cu 22% și Școala Gimnazială ”Ilie Murgulescu” Vela cu 0%. După comunicarea rezultatelor la nivelul instituțiilor, fiecare unitate de învățământ va transmite către Comisia Județeană un plan de măsuri pentru remedierea situației, acolo unde sunt probleme”, a declarat inspectorul școlar general adjunct, Aida Ionescu.

Potrivit inspectorilor școlari, planurile de măsuri se transmit până pe 6 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS