16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost atribuită şi licitaţia pentru lapte în şcolile din Dolj

A fost atribuită şi licitaţia pentru lapte în şcolile din Dolj

Consiliul Judeţean Dolj a atribuit contractul pentru distribuirea laptelui în şcoli după cea de a treia licitaţie. Copiii primesc lapte din 1 martie, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj. La nivelul judeţului sunt peste 50.000 de elevi care primesc acest produs. De altfel, elevii primesc şi fructe, biscuiţi şi corn .

Anul acesta, licitaţia pentru acordarea laptelui în şcoli a fost organizată de trei ori. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Dolj la prima licitaţie s-a prezentat un singur agent economic care nu a transmis lămuririle, iar la cea de a doua licitaţie nu a fost nici un producător. La cea de a treia licitaţie a fost declarată câştigătoare o firmă care a mai distribuit lapte şi în anii anteriori.
„A câştigat firma Simultan licitaţia pentru lapte. Câştigătorul a fost declarat pe 24februarie şi început să distribuie produsele din 1 martie. Contractul este valabil până la sfârşitul anului şcolar”, au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj. De acest program beneficiază 50.161 elevi.

Ce produse mai primesc elevii

Conform hotărârii de Guvern nr. 640 din 7 septembrie 2017, pe parcursul săptămânii, unui preşcolar/elev i se acordă gratuit 2 porţii de fructe şi/sau legume, 2 porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi 5 porţii de produse de panificaţie. Pentru asigurarea diversităţii, porţia de fructe şi/sau legume va fi însoţită de o porţie de biscuiţi şi/sau covrigi uscaţi, iar porţia de lapte şi produse lactate va fi
însoţită de corn şi/sau baton. Porţia produselor de panificaţie, indiferent de tipul produsului, va avea 80 grame. .Pentru diversificare, făina integrală folosită la prepararea produselor de panificaţie
poate conţine amestecuri de seminţe (floarea-soarelui, dovleac, susan, in şi/sau mac). Data-limită de consum al produselor oferită la şcoală sau la grădiniţă este de 48 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS