19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateColegiul Pedagogic din Craiova dă peste 180.000 de euro pentru o nouă centrală termică

Colegiul Pedagogic din Craiova dă peste 180.000 de euro pentru o nouă centrală termică

Colegiul Național ”Ștefan Velovan” din Craiova a scos la licitație lucrările pentru un nou sistem de încălzire. Școala are un buget de peste 180.000 de euro.

”Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan” deține, în prezent, o centrală termică amplasată într-o clădire existentă, ce nu mai funcționează la parametri optimi. Astfel, autoritatea contractantă și-a propus înlocuirea cazanelor existente cu cazane de fontă de temperatură joasă pe combustibil gazos, cu trei căi de circulație a gazelor, din segmente de fontă pentru funcționare cu temperatură reglabilă liniar controlată a apei din cazan”, scrie pe SEAP.

Potrivit managerului colegiului, Adrian Stroe, actuala centrală este din anul 2000 și deservește mai multe clădiri.

”Încercăm să schimbăm cele două cazane ale centralei pentru că nu mai asigură o funcționare optimă. De câțiva ani am făcut demersuri pentru a o schimba. Banii ne-au fost dați de Primăria Craiova. Avem actuala centrală din anul 2000 și deservește căminul, școala, laboratoarele, cantina și grădinița. Practic, sunt 1.856 de copiii care beneficiază de acest sistem de încălzire. Ofertele se pot depune până pe 28 februarie”, a declarat Adrian Stroe, directorul Colegiului Național Pedagogic ”Ștefan Velovan” din Craiova. Managerul unității școlare spune că speră ca noul sistem de încălzire să poată fi utilizat din anul școlar următor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS