5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe condiţii specifice au pus şcolile din Dolj pentru posturile vacante

Ce condiţii specifice au pus şcolile din Dolj pentru posturile vacante

La nivelul judeţului Dolj, 58 de unităţi de învăţământ au stabilit condiţii spcifice pentru ocuparea posturilor vacante prin transfer sau pretransfer consimţit. Condiţiile specifice au fost stabilite de Consiliile de Administraţie ale fiecărei unităţi şcolare. În general, şcolile vor la transfer şi pretransfer, cadre didactice care să aibă 90-100 de puncte la evaluarea activităţii şi să nu aibă sancţiuni. Unele şcoli cer şi cursuri de perfecţionare. Sunt şi şcoli care cer îndeplinirea mai multor condiţii. Cele mai multe cerinţe pentru ocuparea unui post sunt la Liceul Tehnologic „Ştefan Milcu” Calafat. Candidaţii trebuie să îndeplinească şapte condiţii.

Ce cerinţe au colegiile

Pe lângă fişa de evaluare a activităţii din ultimii doi ani, cadrele didactice care vor să ocupe o nouă catedră în anul şcolar următor trebuie să îndeplinească şi alte condiţii. În Dolj, 58 de unităţi şcolare au impus condiţii specifice pentru ocuparea posturilor vacante în perioada de mobilitate până la organizarea comcursului de titularizare. Lista cu condiţiile suplimentare este deschisă de colegiile din Craiova.

Astfel, la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova se cer 100 de puncte, să nu fi fost sancţionat în ultimii cinci ani şi să aibă calificativul foarte bine. La Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, în schimb, se cere candidatului mai puţin punctaj la fişa de evaluare, respectiv 90 de puncte. Fişa de evaluare are însă procent de 30%. Pentru 70% se cer dovezi ale competenţelor specifice învăţământului de performanţă în domeniul disciplinei sau a postului în ultimii cinci ani, conform grilei stabilite la nivelul colegiului.


Şi la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” cerineţele sunt: minimum 90 de puncte la fişa de evaluare, calificativul foarte bine în ultimii trei ani şi cursuri de formare profesionale care să acumuleze minimum 60 de credite. La Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova scad şi mai mult cerinţele. Candidaţii trebuie să aibă minimum 90 de puncte.

Unităţile şcolare cu cele mai multe cerinţe

Cerinţe mai multe sunt la Liceul Tehnologic „Ştefan Milcu” Calafat vechime de cel puţin 5 ani în specialitatea postului, obţinerea calificativului „Foarte bine”, în ultimii cinci ani şcolari, să nu fi fost sancţionat în ultimii cinci ani, deţinerea gradukui didactic I, obţinerea a 100 de puncte la fişa de evaluare, obţinerea a 90 de credite transferabile, performanţe în pregătirea elevilor, materializate în rezultate la olimpiade şi concursuri şcolare judeţene, naţionale, internaţionale, organizate de Ministerul Educaţiei, în specialitatea postului.


Şi la Şcola Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Craiova, candidaţii trebuie să îndeplinească şase condiţii, respectiv: vechime în specialitate de cel puţin patru ani, preocupare pentru dezvoltare personală concretizată prin absolvirea unor programe de minimum 90 de credite în ultimii cinci ani, să nu fi fost sancţionat disciplinar didactică, obţinând calificativele „Foarte Bine” pentru activitatea desfăşurată în ultimii doi ani şcolari, obţinerea unui punctaj de minim 100 de puncte conform fişei de evaluare, abilităţi de operare pe calculator, certificate prin cursuri de formare.

Tot şase condiţii impune şi Şcoala Gimnazială „Decebal” din Craiova. Acestea sunt: fără sancţiuni disciplinare în ultimii cinci ani şcolari încheiaţi, calificativul „Foarte Bine” în ultimii cinci ani, gradul didactic I, minim 90 de credite profesionale transferabile în ultimii cinci ani, iar la fişa de evaluare se cere minimum 120 de puncte. De asemenea, Şcoala Gimnazială „Decebal” cere cadrelor didactice care vor să ocupe un post vacant, rezultate deosebite în ultimii doi ani şcolari încheiaţi cu elevii la Evaluarea Naţională, la olimpiade şi concursuri şcolare în specialitatea postului.

Ce cer grădiniţele din Craiova


Şi grădiniţele din Craiova au impuns condiţii specifice la transfer sau la pretransfer. Grădiniţa cu Program Prelungit „Curcubeul Copilăriei” solicită minim 90 de puncte după analizarea dosarului, adeverinţă cu caificativul „Foarte Bine” în ultimii cinci ani. Grădiniţa cu Program Prelungit „Voiniceii” din Craiova solicitîă cadrelor didactice să aibă minimum 90 de credite transferabile şi cel puţin gradul didactic II.


La Grădiniţa cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” sunt acceptate cadrele didactice care au minimum 100 de puncte la evaluarea dosarului, 90 de credite la cursuri de formare profesională şi calificativul „Foarte Bine” în ultimii doi ani de activitate. Grădiniţa cu Program Prelungit „Pinocchio” solicită cursuri de formare profesională de 90 de credite transferabile şi minimum 110 puncte la dosarul de activitate. Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfânta Tatiana”din Craiova a impus ca şi condiţie doar calificativul anual să fie „Foarte Bine”.
La etapele de transfer şi pretransfer participă cadrele didactice titulare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS