22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISJ Dolj a reluat licitaţiile pentru biciclete

ISJ Dolj a reluat licitaţiile pentru biciclete

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a reluat licitaţiile pentru a cumpără biciclete şi alte accesorii pe care le va distribui către 20 de şcoli din Craiova şi judeţ. Bicicletele sunt achiziţionate pentru a le da elevilor cu vârste între 16 şi 65 de ani care au abandonat şcoala şi vor să reia cursurile în vederea obţinerii unei calificări. Potrivit inspectorilor şcolari la prima licitaţie nu s-au înscris furnizori pentru aceste biciclete.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj reia licitaţiile pentru a cumpăra biciclete pentru elevi. Sumele alocate sunt pentru aceste licitaţii sunt de câte 410.000 de lei pentru fiecare dintre cele două loturi, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este de 14 februarie 2023. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, anterior nu au fost depuse oferte.


Conform anunţurilor, achiziţiile se vor face pentru 1.200 de elevi. Banii provin din fonduri europene. Bicicletele sunt achiziţionnate în vederea deplasării la unitățile de învățământ în care se desfășoară orele din cadrul programului „A doua şansă”. Elevii au vârste cuprinse între 16 și 65 de ani neîmpliniți, aparținând categoriei tineri sau adulți care beneficiază de sprijin pentru participarea la programe de educație, reîntoarcerea la sistemul formal de educație și formare.

În ce şcoli ar trebui să ajungă bicicletele

În Dolj, elevii care au început cursurile prin programul „A doua şansă” au vârste cuprinse între 22 şi aproape 50 de ani şi au reluat şcoala chiar începând cu clasa a V-a.


Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, bicicletele vor fi distribuite către 20 de şcoli din Craiova şi din judeţ. Astfel, şcolile din Craiova care vor primi aceste obiecte sunt: Liceul ”Constantin Brâncuși”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Liceul Tehnologic Auto, Liceul ”Traian Vuia”, Liceul ”Matei Basarab” și Liceul Tehnologic ”George Bibescu” din Craiova. În județ, biciclete se vor da la şcolile profesionale sau liceele din Argetoaia, Melinești, Poiana Mare, Băilești, Daneți, Bechet, Filiași, Valea Stanciului, Cârcea, Segarcea, Calafat. Plenița și Călărași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS