16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSelecție de profesori pentru standardizarea notării în școli

Selecție de profesori pentru standardizarea notării în școli

Peste 300 de profesori urmează să fie selectați de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), pentru elaborarea standardelor de evaluare pentru învățământul primar și gimnazial, potrivit unui anunț al instituției.
Cadrele didactice își pot depune dosarele în perioada 19 ianuarie – 1 februarie, conform calendarului.

Apelul face parte din proiectul „Standardizare și evaluare unitară pentru sistemul de educație preuniversitar – STANDEV”, cofinanțat din Fondul Social European. În cadrul proiectului de peste 11 milioane de euro, vor fi elaborați și pilotați 25.200 de itemi. Conform unui comunicat, vor fi realizate câte 1260 de seturi de standarde curriculare de învățare și, respectiv, de evaluare (9 clase x 14 discipline (în medie) x 12 unități de învățare).

Menționăm că standardele de evaluare ar fi trebuit să fie elaborate până în 2023. Conform documentului, obiectivul general al proiectului constă în „creșterea calității serviciilor educaționale în sistemul de învățământ preuniversitar prin elaborarea, implementarea, monitorizarea, evaluarea și revizuirea unui sistem național coerent și fiabil de standarde de învățare și de standarde de evaluare, construit pe bază de soluții digitale/de tip TIC, până în 2023”.

În anunț se arată că persoanele declarate admise vor participa la o instruire (training) în vederea formării competențelor necesare pentru elaborarea de standarde curriculare de învățare și standarde de evaluare, respectiv testare standardizată. Vor fi selectate 180 de cadre didactice pentru elaborare standarde curriculare de învățare și standarde de evaluare, precum și 150 de cadre didactice pentru testare standardizată.

Dosarele vor fi încărcate de candidați prin platforma competente.rocnee.eu până la data de 1 februarie 2023, ora 23:59, la adresa: https://competente.rocnee.eu/apel2023_01_st/. Dosarele nu pot fi depuse fizic. Înregistrarea dosarelor este posibilă doar după crearea unui utilizator (user).

Tutorialul necesar înscrierii poate fi consultat aici

Calendarul apelului:

  • 19.01 – 01.02.2023: Depunerea dosarelor;
  • 02 – 14.02.2023: Evaluarea dosarelor, acordarea punctajelor și stabilirea ierarhiei candidaților;
  • 14.02.2023: Publicarea rezultatelor privind evaluarea calitativă a dosarelor;
  • 14.02.2023: Demararea procedurilor de întocmire a documentației de înregistrare a grupului țintă;

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS