17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii olimpici pot obţine o bursă lunară de 1.000 de lei

Elevii olimpici pot obţine o bursă lunară de 1.000 de lei

Academia Română lansează apelul de înscriere la burse pentru elevii performanţi. Bursele se acordă în cadrul programului „Academia Română în dialog cu tinerii”, care se adresează în special elevilor cu potenţial cognitiv deosebit, concretizat în rezultate şcolare excepţionale, dar care nu au posibilităţi materiale necesare asigurării finalizarii studiilor. Înscrierile se fac până în luna martie, iar bursa este de 1.000 de lei lunar.

Academia Română a pus recent bazele unui Program intitulat „Academia Română în dialog cu tinerii”, care vizează susţinerea elevilor talentaţi, cu potenţial cognitiv deosebit. Prin acest program se acordă burse elevilor performanţi, cu rezultate şcolare excepţionale, care trăiesc în medii defavorizate, cu deosebire spaţiul rural. În anul 2023 vor fi acordate zece burse în valoare de 1 000 de lei lunar. De aceste burse pot beneficia elevii încpând cu clasa a VIII-a şi până în clasa a XII-a. Bursele se vor acorda în urma unei selecţii. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a transmis o informare în acest sens în toate unităţile şcolare şi se va ocupa de identificarea elevilor care ar putea să beneficieze de această bursă. Bursele se acordă din fonduri proprii, respectiv din Fondul Recurent al Donatorilor, și din sponsorizări.

Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Pentru a beneficia de o astfel de bursă, elevii vor trebui să îndeplinească anumite condiţii. În primul rând, criteriile de selecţie prevăd rezultate performante la concursuri şi olimpiade şcolare judeţene, naţionale şi internaţionale, rezultate şcolare excelente (media anuală cel puţin 9.50) venitul per membru al familiei sub nivelul mediu naţional interval de şcolarizare: clasele IX-XII şi, pentru cazuri excepţionale, clasa a VIII-a. Elevii pot trimite dosarele de candidatură electronic, la adresa [email protected] sau [email protected] sau prin poştă, la adresa Academia Română – Direcţia Cancelarie , Programul „ Academia Română în dialog cu tinerii”, Calea Victoriei, nr. 125, Bucureşti, sector 1, cod 010071.


Dosarele de candidatură trebuie transmise până la data de 15 martie şi trebuie să cuprindă: o scurtă scrisoare motivaţională a elevului aplicant copii după diplomele care certifică rezultatele obţinute la olimpiadele judeţene, naţionale şi/sau internaţionale un document din care să reiasă situaţia şcolară din ultimii doi ani emis de unitatea şcolară, o declaraţie pe proprie răspundere din partea susţinătorului legal care să ateste situaţia materială.

Bursele se acordă anual până la finalizarea studiilor de liceu și/sau de facultate. Anual se analizează situația școlară și rezultatele la olimpiade obținute de tinerii bursieri. În cazul în care rezultatele nu corespund exigențelor de performanță, bursa este anulată pentru anul imediat următor. Activitatea bursierilor Academiei Române va fi prezentată în fața Adunării Generale cu ocazia acordării premiilor Academiei Române, în luna decembrie a fiecărui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS