14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieAutorii tezelor de doctorat nu mai pot renunța la titlu, conform noii legi a învățământului

Autorii tezelor de doctorat nu mai pot renunța la titlu, conform noii legi a învățământului

Autorii tezelor de doctorat nu mai pot renunța voluntar la titlul academic, iar lucrările trebuie publicate pe o platformă a Ministerului Educației cu 90 de zile calendaristice înaintea susținerii, potrivit proiectelor noilor legi ale educației, consultat de HotNews.ro.

„Teza de doctorat este un document public. Aceasta se redactează şi în format digital. În domeniul artelor‚ teza de doctorat poate fi însoţită de înregistrarea pe suport digital a creaţiei artistice originale. Teza de doctorat şi anexele sale vor fi disponibile pentru consultare 90 de zile calendaristice‚ înainte de susţinerea publică‚ pe platforma naţională gestionată de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior‚ a Cercetării‚ Dezvoltării şi Inovării‚ denumită în continuare UEFISCDI‚ în conformitate cu prevederile legale în vigoare în domeniul drepturilor de autor. După emiterea diplomei de doctor‚ teza de doctorat‚ în format tipărit‚ se arhivează la biblioteca instituţiei cu termen permanent”, se prevede în document.

Până acum, teza în format tipărit putea fi consultată la biblioteca universităţii sau, după caz, a Academiei Române cu cel puţin 20 de zile înainte de data fixată pentru susţinerea publică. Lucrarea de doctorat rămânea document public la biblioteca universităţii sau, după caz, a Academiei Române, se arată în Codul studiilor universitare de doctorat.

Mai mult informații pe această temă puteți citi aici

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS