25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaptele şi cornul, în Dolj, la a treia licitaţie

Laptele şi cornul, în Dolj, la a treia licitaţie

Laptele şi cornul nu a ajuns încă în şcolile din Dolj, pentru că nu se găseşte deocamdată o firmă care să asigure produsele. Consiliul Judeţean Dolj a reluat pentru a treia oară licitaţia. Suma alocată în acest an şcolar este de 3.277.785 lei fără TVA.

Ce s-a întâmplat la licitaţiile anterioare

Elevii din Dolj nu primesc deocamdată lapte şi corn. Anul acesta nu mai sunt firme care să se înscrie la licitaţie. Consiliul Judeţean Dolj a organizat prima licitaţie pentru acest program în vară, când a fost un singur ofertant care nu a răspuns la clarificări şi procedura a fost anulată. În noiembrie a fost organizată o nouă licitaţie la care nu a mai participat nici o firmă. Procedura a fost reluată pentru a treia oară, noul termen pentru depunerea ofertelor fiind ianuarie 2023. În prezent, elevii primesc corn şi măr, produse care se distribuie de la 1 noiembrie.


„În ceea ce privește distribuirea laptelui în unitățile de învățământ din județul Dolj, conform programului, inițial termenul de depunere a fost 3 august 2022, la care a fost primită o singură ofertă. Au fost cerute anumite clarificări care nu au primit răspuns, motiv pentru care procedura de acordare a fost anulată.

A fost reluată pe data de 14 noiembrie, când nu s-a prezentat nimeni. Din acest motiv, a fost inițiată o nouă procedură cu termen limită de depunere a ofertelor – 16 ianuarie 2023. În ce privește mărul și cornul, acestea se livrează în școli de la 1 noiembrie 2022″, a spus Larisa Răducan, director executiv Direcţia Imagine şi Coordonare Instituţii Subordante din cadrul Consiliului Judeţean Dolj.

Suma alocată anul acesta pentru lapte şi corn este de 3.277.785 lei fără TVA.


Acordul cadru are ca scop furnizarea și distribuția de lapte si produse lactate, către preşcolarii din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS