8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversitatea din Craiova triplează preţurile la masă şi cazare pentru activităţile extracurriculare

Universitatea din Craiova triplează preţurile la masă şi cazare pentru activităţile extracurriculare

Universitatea din Craiova măreşte tarifele de cazare şi masă în căminele studenţeşti pentru activităţile extracurriculare. Practic, preţurile pentru aceste servicii se triplează. De exemplu, pentru cazare preţul creşte de la 25 la 85 de lei pe zi, pentru fiecare participant. Noile tarife vor intra în vigoare din 2023.

Din 2023, tarifele de cazare în căminele studenţeşti pentru activităţile extracurriculare cresc de la 25 de lei, la 85 de lei pe zi de persoană, iar pentru masă pentru fiecare participant se va plăti 90 de lei de zi faţă de 35 de lei, cât este în prezent. Noile tarife au fost aprobate în Senatul Universităţii din Craiova, din 24 noiembrie. Reprezentanţii Universităţii din Craiova spun că majorarea era necesară pentru că tarifele actuale nu mai permiteau deplasări sau organizarea de activităţi extracurriculare, pentru că nu se puteau acoperi cheltuielile.


În această categorie sunt incluse fazele naţionale ale activităţilor ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive care se pot organiza de instituţiile de învăţământ cu elevii din clasele a XI-a şi a XII-a dar şi activităţile pentru studenţii capabili de performanţe. Tarifele sunt în concordanţă cu noul ordin 6.121/2022privind aprobarea Normelor metodologice privind alocarea de fonduri de la bugetul de stat instituţiilor de învăţământ superior de stat pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor extracurriculare, ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale pentru şi a celor pentru studenţii capabili de performanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS