8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii de la liceele tehnice se pot înscrie la Academia de Cariere Tehnice

Elevii de la liceele tehnice se pot înscrie la Academia de Cariere Tehnice

Școala de Valori împreună cu PEPCO România realizează a treia ediție a proiectului Academia de Cariere Tehnice – ACT by PEPCO. Elevii motivați, care învață la liceele tehnologice, în clasele a X-a și a XI-a, se pot înscrie în proiect până pe 15 decembrie: https://scoaladevalori.ro/act-by-pepco/

Participanții vor parcurge 10 ateliere de dezvoltare personală, în care se va pune accent pe definirea valorilor universale și personale, pe maximizare abilităților de prezentare și a celor de comunicare eficientă. Tinerii vor conștientiza că este important să fie eficienți în relație cu ceilalți, dar și de ce au nevoie de planuri educaționale sau de carieră.

Totodată, vor deprinde informații despre inteligențele multiple și inteligența emoțională, pentru a putea să își pună în valoare competențele și a ajunge să urmeze traseul profesional care să se îmbină cu interesele lor. Așa vor ajunge să ia decizii corecte, în cunoștință de cauză, și vor putea să își rezolve problemele și să facă alegeri personale în mod responsabil.

Ateliere

Având toate aceste abilități și competențe, vor parcurge atelierele care îi vor ajuta să știe ce joburi li se potrivesc. Atelierele „Viitorul locurilor de muncă„ și ”Check4Skills. Orientare în carieră și consiliere – Career Bus” vor face trecerea către „Antreprenor de viitor”, iar elevii vor descoperi care este cariera care li se potrivește sau poate vor concluziona că sunt făcuți pentru antreprenoriat.

Elevii selectați în proiectul Academia de Cariere Tinerii vor participa și la două întâlniri inedite cu profesioniștii din cadrul companiei PEPCO România prin intermediul evenimentelor de tip „Bibliotecă Vie”. Din aceste evenimente, tinerii vor putea să pună întrebări de impact invitaților și să își găsească model pentru evoluția lor. Participanții vor beneficia și de o vizită într-unul dintre magazinele PEPCO, astfel, vor lua contact cu modul în care se coordonează o activitatea economică, vor înțelege care sunt responsabilitățile angajaților, cum funcționează munca în echipă, dar și dacă li se potrivește domeniul retail.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS