10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă la Liceul "Voltaire" după ce un elev a dat cu spray lacrimogen

Anchetă la Liceul „Voltaire” după ce un elev a dat cu spray lacrimogen

Este anchetă la Liceul „Voltaire” din Craiova, unde un elev ar fi pulverizat cu spray lacrimogen pe coridorul de la parterul unităţii şcolare. Din cauza substanţelor toxice pulverizate a fost necesară evacuarea elevilor din toate sălile de clasă. Reprezentanţii ISJ Dolj spun că la faţa locului s-a deplasat şi o echipă de inspectori şcolari şi că în acest caz a fost sesizată şi poliţia.

Incidentul cu spray-ul lacrimogen la Liceul Voltaire din Craiova a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 10.00. Managerul liceului, Dorina Popi, spune că nu este vorba de un caz violenţă , ci doar de un moment de rătăcire al unui elev. Până în acest moment nu a fost identificat autorul faptei.


„Este vorba de un moment de rătăcire al unui copil. Nu este vorba de un caz de violenţă. Pur şi simplu, un elev a dat cu spray lacrimogen la parterul şcolii. A fost nevoie să aerisim întreaga şcoală pentru că substanţele s-au răspândit şi pe holurile de la etajele superioare. Astfel că, elevii au fost evacuaţi din sălile de clasă. Ei au stat în curtea şcolii dar şi în sala de sport. Am aerisit aproximativ o oră şi jumătate.

Am chemat şi medicul şcolar, dar nu a constatat vreo afecţiune. O parte dintre elevi au prezentat doar disconfort în zona ochilor, dar fără alte complicaţii. Nu am identificat încă elevul care a folosit spray-ul pentru că aştept echipa tehnică pentru a mă ajuta cu filmarea. Pentru a lua măsuri vom discuta situaţia în Consiliul Clasei, în Consiliul Profesoral. Există şi o comisie de disciplină la nivelul şcolii.


Dar, mai întâi vom sta de vorbă cu elevul pentru a ne spune ce anume l-a determinat să recurgă la acest gest, pentru a afla dacă respectivul copil are şi alte probleme. Trebuie să avem în vedere că sunt fiinţe umane. Vom sta de vorbă şi cu familia copilului pentru a analiza situaţia. Sigur că vor fi şi repercursiuni ale gestului, dar trebuie să luăm în calcul şi cauzele, nu doar să sancţionăm”, a spus managerul liceului, Dorina Popi.

Poliţia a deschis dosar penal


În cazul de la Liceul Voltaire din Craiova s-a deplasat şi o echipă de inspectori şcolari.
„În acest moment la Liceul Voltaire din Craiova este o anchetă în desfăşurare. La nivelul ISJ Dolj s-a constituit o echipă de inspectori şcolari care s-a deplasat la faţa locului. În paralel, pentru a identifica persoana care a folosit spray-ul lacrimogen, a fost sesizată şi poliţia”, a precizat inspectorul şcolar, Nicoleta Liţoiu-purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că în acest caz s-a întocmit dosar penal.

„La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii Secţiei nr.3 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de conducerea unei unităţi de învăţământ cu privire la faptul că, un elev neidentificat ar fi pulverizat spray iritant lacrimogen, pe holul clădirii.Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau folosirea de obiecte periculoase, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care avut loc evenimentul, iar la finalizare urmând a fi propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă”, au spus reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS