10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti" au obţinut aproape 300 de premii în perioada pandemiei

Elevii Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” au obţinut aproape 300 de premii în perioada pandemiei

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova a premiat, vineri, elevii olimpici. Festivitatea a fost organizată cu ocazia împlinirii a 140 de ani de existenţă şi performanţă. Au fost premiaţi elevii care au obţinut premii la olimpiadele şcolare din ultimii doi ani de pandemie. Şi nu sunt puţine, sunt aproape 300 de premii.

În cei doi ani de pandemie, elevii Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova au obţinut 233 de premii judeţene, 48 de premii naţionale şi 8 premii internaţionale. Olimpicii au fost premiaţi şi felicitaţi în sala de festivităţi a colegiului. Managerul a spus în deschiderea festivităţii, că prin premierea celor mai buni elevi, demonstrează încă o dată că la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” se învaţă carte.


„În cei 140 de ani de existență, Colegiul Național „Frații Buzești” a devenit un portdrapel al școlii românești și și-a consolidat un renume susținut deopotrivă de cadre didactice și de elevi.

Astăzi premiem excelența, premiem elevii cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele de profil. Ne bucurăm să putem acorda aproape 300 de premii- județene, naționale și internaționale după doi ani de pandemie, demonstrând astfel, dacă mai era nevoie, că, la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti se învață carte! Vă mulțumesc, dragii mei colegi pentru dăruirea cu care îndrumați acești elevi minunați. Mulțumesc minunaților noștri elevi pentru mândria pe care ne-o aduc an de an! Premierea nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul financiar al Asociației părinților buzeșteni, partenerul nostru în toate activitățile”, a precizat Ileana Didu, directorul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Inspectorul general a oferit o diplomă şi o plachetă aniversară colegiului

La festivitatea de premiere a participat şi inspectorul şcolar general, Daniel Ion, care a oferit colegiului o plachetă şi o diplomă aniversară.
„Am fost onorat să particip la această festivitate de premiere a elevilor care au făcut performanţă la olimpiadele şcolare. Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” reprezintă un exemplu de urmat pentru toate unităţile de învăţământ din judeţul nostru, fiind reprezentat în cele mai înalte topuri la nivel naţional şi internaţional de rezultatele obţinute de elevi. Cu acest prilej am decernat şi o diplomă şi o plachetă aniversară. Le urez La mulţi ani şi să nu uite că este greu să ajungă în vârf dar este şi mai greu să se menţină. Istoria îi obligă să continue tradiţia performanţei „, a spus inspectorul şcolar general.

Opt premii la nivel internaţional


În ultimii ani, elevii Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, pasionaţi de informatică, au reuşit să facă performanţă la foarte multe competiţii internaţionale.
Astfel de performanţe au fost obţinute de eleva Udriştoiu Alexandra Maria. Cea mai recentă medalie obţinută de ea este cea de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică, din Singapore, în 2020. Şi Dicu Adrian Emanuel a făcut performanţă în pandemie, obţinând medalie de Argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale din Ungaria, în 2020. De asemenea, Ruxandra Nanu are medalie de argint la Olimpiada de Informatică pentru Fete, Elveţia 2021.


Alexandra Nicola, în prezent studentă la Delft University of Technology din Olanda, a reuşit în anii de pandemie să obţină trei premii: medalie de argint la Olimpiada de Informatică pentru Fete, Elveția 2021, medalie de argint la Olimpiada de Informatică pentru Fete, Antalya 2022 şi medalie de bronz la Romanian Master in Informatics.
Performanţe au făcut şi elevii din gimanziu. Eleva Carina Viespescu a obţinut medalie de bronz la Viespescu Carina la Mathematical Grammar School – Belgrad şi Știolică Alexandru Turcu tot mnedalie de bronz la Mathematical Grammar School – Belgrad. Toţi olimpicii internaţionali au fost îndrumaţi de profesorul Marius Nicoli. Fiecare elev a primit pentru fiecare premiu internaţional suma de 500 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS