20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaratonul de lectură din Craiova prinde şi pe reţelele de socializare

Maratonul de lectură din Craiova prinde şi pe reţelele de socializare

Duminică, tinerii de la Colegiul Naţional « Carol I » au facut posibilă întâlnirea dintre clasic şi modern. Elevii au revenit în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova pentru a pune cărţi pe bănci cu scopul de a încuraja lectura şi au avut parte de surprize şi ei atât în parc cât şi online.

Din dorinţa lor de a reda craiovenilor gustul lecturii, elevii carolişti au revenit în Parcul „Nicolae Romanescu” pentru a aşeza pe bănci cărţile lor preferate cu acelaşi mesaj : « Această carte este pentru tine, prietene necunoscut ! După ce o citeşti, te rog să o laşi, la rândul tău, într-un loc public, pentru ca o altă persoană să se bucure de ea ! »

Dacă duminica trecută caroliştii s-au bucurat când , trecând prin locurile în care lăsaseră cărţile, nu au mai găsit niciuna, de această dată, au avut un alt motiv de bucurie. Scriind  contul Instagram pe prima pagină a cărţilor, acestia au primit mesaje de la cei ce au găsit carţile. Aşadar, lectura clasică şi modernul Instagram merg mână în mână !

Tinerii au lăsat lângă cărţi, ceai şi beţişoare parfumate

Unii dintre tineri au lăsat alături de carte, pliculeţe de ceai şi beţişoare parfumate !

„Proiectul « Să transformăm Craiova într-o uriaşă bibliotecă ! Să creăm legături invizibile între craioveni prin intermediul lecturii ! » se doreşte a fi participativ şi social. De aceea, implicarea, dorinţa de a deveni părtaş, de a crea o complicitate cu cel care a lăsat cartea este esenţială. A transforma o carte în carte « călătoare » este un gest simplu ce nu implică niciun cost.

Ȋntr-o lume în care principiul « Fiecare pentru el şi Dumnezeu pentru toţi » devine tot mai actual, proiectul acesta nu este altceva decât un îndemn la solidaritate, în sensul că putem fi uniţi de sentimente, interese şi idei comune”, a precizat Coca Pârvuleasa, directorul adjunct al Colegiului „Carol I” din Craiova.

Evenimentele Bookcrossing nu au reguli stricte. Unele au fost de tipul RINGS- INELE – cartea ce călătoreşte se întoarce la cel care a pus-o în circulaţie, sau de tipul RAYS- RAZE- cartea ce călătoreşte nu se întoarce.

Sperând să însenineze zilele craiovenilor, caroliştii îşi propun să revină în Parcul Nicolae Romanescu, atât timp cât vremea va fi de partea lor !

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS