14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate"Ziua Recoltei", pentru terenul de sport, la Grădiniţa "Sfânta Lucia" din Craiova

„Ziua Recoltei”, pentru terenul de sport, la Grădiniţa „Sfânta Lucia” din Craiova

Prăjituri, gogoşi, mere glazurate, limonadă, plăcinte cu fructe sezon, compoturi, murături, dar şi ornamente de toamnă au fost vândute, astăzi, în curtea Grădiniţei „Sfânta Lucia” din Craiova, de Ziua Recoltei. Delicatesele de toamnă au fost expuse la standuri amenajate diferit, astfel încât să atragă privirile cumpărătorilor. Pentru a organiza această activitate au fost implicaţi preşcolarii care au pregătit împreună cu cadrele didactice dar şi cu părinţii o bună parte din produse. Managerul grădiniţei spune că banii care se vor strânge vor fi folosiţi pentru a amenaja terenul de sport.

Surprize pentru copii

Curtea Grădiniţei „Sfânta Lucia” din Craiova s-a transformat, astăzi după -amiază, într-o veritabilă piaţă de delicatese de toamnă. A fost organizată Ziua Recoltei, începând cu ora 16.00. Spaţiul verde din spatele grădiniţei a fost locul în care cadrele didactice, copiii şi părinţii au amenajat standuri cu diferite produse alimentare de sezon, dar şi cu ornamente, cum ar fi ceasuri făcute din lemn şi castane. Nu au lipsit nici dulciurile, care au fost variate, de la gogoşi, la plăcinte, cornuleţe şi limonadă. Atât copiii cât şi părinţii au cumpărat şi au gustat din produsele expuse la vânzare. Copiii au avut parte şi de o surpriză la ediţia de anul acesta, în sensul că li s-a pregătit o mică petrecere.


„Este cea de a treia ediţie a activităţii Ziua Recoltei. Anul acesta am decis să organizăm activitatea în curtea din spate a grădiniţei pentru că este mai mult spaţiu şi avem foarte mulţi invitaţi, părinţi, bunici dar şi copii care au fost la noi la grădiniţă, şi acum sunt la şcoală, şi vor să ne viziteze şi să participe la această acţiune. Pentru Ziua Recoltei, de anul acesta, copiii au realizat împreună cu cadrele didactice diferite figurine din castane, din ghinde, au pictat dovleci.

De asemenea, ne bucurăm de aroma toamnei prin plăcintele şi prăjiturile preparate de mămici şi bunici. Sunt foarte multe produse. Participă toţi copiii, avem 10 grupe. Practic, sunt peste 200 de copii implicaţi în această activitate. Am pregătit şi o surpriză pentru ei. Avem un profesor de dans care va veni şi va face cu ei mişcare, va fi un fel de petrecere”, a precizat Ionela Matei, directorul Grădiniţei „Sf. Lucia” din Craiova.

Copiii învaţă în mod practic despre toamnă

Cadrele didactice au fost şi ele prezente la standuri, îmbrăcate în ie, gata să le ofere micuţilor dar şi părinţilor produsele pe care şi le doresc. „Ziua Recoltei este o activitate care ne dă prilejul să vorbim şi să învăţăm copiii despre toamnă, anotimpul cel mai bogat, care ne oferă fructe, legume şi chiar şi flori. Copiii s-au pregătit intens pentru Ziua Recoltei. Au pus legume la murat, au pregătit cu părinţii sau cu bunicii prăjituri cu mere, dovleac, tarte cu prune. Anul acesta este cea de a treia ediţie, care vine după doi ani de pauză din cauza pandemiei „, a precizat Cristina Dănănău, educatoare la grupa mică.

Cadrele didactice au spus că Ziua Recoltei este o activitate care are scopul de a aduce celor mici noi cunoştinţe, deprinderi dar şi multă bucurie. „Copiii sunt foarte fericiţi la Ziua Recoltei. Se observă bucuria lor. Sunt împreună unii cu alţii, îşi admiră produsele şi chiar au posibilitatea să guste din ceea ce le place. Multe produse sunt făcute ei. Au făcut compot, au venit cu popcorn şi l-au ambalat în punguţe. Au lucrat şi acasă cu părinţii diferite prăjituri. Banii care se vor strânge aici, vor fi donaţi grădiniţei pentru a face o investiţie care să fie utilă tot copiilor”, a spus Ioana Miţă, educatoare la grupa mare.

Banii vor fi folosiţi pentru terenul de sport


Managerul grădiniţei a spus că îşi doreşte ca după Ziua Recoltei, cu banii donaţi de părinţi, să amenajeze terenul de sport.
„Banii pe care îi strângem vor fi folosiţi tot în beneficiul copiilor. Ne dorim să amenajăm terenul de sport. Este un minus pentru noi că nu avem un teren de sport. Am făcut demersuri, dar nu am reuşit să avem un teren amenajat până acum. Încercăm să rezolvăm acest aspect al terenului altfel”, a precizat Ionela Matei, directorul Grădiniţei „Sf. Lucia” din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS