8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoar trei candidaţi din Dolj au promovat concursul pentru directori

Doar trei candidaţi din Dolj au promovat concursul pentru directori

Cea de a treia sesiune a concursului pentru funcţiile de director din Dolj doar trei candidaţi au promovat. Pentru această sesiune au fost scoase la concurs 11 funcţii de director şi director adjunct. La şcolile la care nu au fost candidaţi promovaţi la concurs, funcţiile de conducere vor fi ocupate prin numiri pe perioadă determinată.

La concursul pentru funcţiile de director şi director adjunct în unităţile şcolare din judeţul Dolj au fost publicate 11 funcţii vacante pentru care s-au înscris 20 de candidaţi. Dintre aceştia au promovat proba scrisă doar cinci candidaţi, iar de interviuri au trecut apoi doar trei candidaţi. Potrivit preşedintelui comisiei de concurs până, ieri, au fost depuse şi două contestaţii.
„Au promovat proba scrisă cinci candidaţi, dar pentru interviuri şi-au încărcat opţiunile doar patru candidaţi. Un candidat nu a depus opţiuni. Interviurile s-au desfăşurat pe durata a două zile.

În prima zi a promovat concursul doar un singur candidat. A fost admis de fapt ca director la Şcoala Gimnazială Botoşeşti – Paia. În a doua zi de interviuri au fost admişi încă doi candidaţi, unul ca director adjunct la Şcoala Profesională Valea Stanciului şi celălalt ca director la Şcoala Gimnazială Leşile. Până în acest moment, după prima probă scrisă avem două contestaţii. Mai aşteptăm să se depună contestaţii şi pentru a doua zi de interviuri pentru că se pot depune la distanţă de 24 de ore de la afişarea rezultatelor de la proba de interviu. Contestaţiile se depun online”, a precizat Oana Zaharie, preşedintele comisiei de concurs pentru funcţiile de director.

Ce note au fost obţinute în această sesiune

Cea mai mare notă din această sesiune la interviuri a fost 9, iar candidatul a obţinut funcţia de director la Şcoala Leşile. Funcţia de director adjunct la Şcoala Profesională Valea Stanciului a fost ocupată cu nota 8,30., iar funcţia de director de la Şcoala Botoşeşti-Paia a fost ocupată cu 7. Pentru a fi declarat admis un candidat trebuie să obţină cel puţin nota 7 şi la interviu, după cum prevede metodologia de concurs. Conform calendarului pentru concurs pe 30 septembrie se vor afişa rezultatele finale, iar numirile se vor face din 5 octombrie.

Şcolile şi grădiniţele la care nu s-au ocupat funcţiile înainte de contestaţii


Practic, după cea de a treia sesiune de concurs pentru funcţiile de director au rămas vacante 8 posturi. Posturi de director adjunct vacante sunt la Liceul „Gh. Vasilichi” Cetate şi la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Brăescu” Calafat. Funcţii vacante de directori sunt la Grădiniţa cu program prelungit „Floare Albastră”, la Grădiniţa cu prelungit „Ion Creangă” , la Şcoala Gimnazială Catane, la Şcoala Gimnazială Predeşti, la Şcoala Gimnazială Rojişte şi la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul”. Situaţia ar putea fi schimbată după contestaţii.
În unităţile şcolare care au rămas fără manageri cu concurs vor fi emise noi decizii de detaşare în interesul învăţământului până la organizarea unei noi sesiuni de concurs dar nu mai târziu de 31 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS