20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrădinița ”Căsuța cu Povești” din Craiova se va reabilita cu 1,5 milioane de euro

Grădinița ”Căsuța cu Povești” din Craiova se va reabilita cu 1,5 milioane de euro

Grădinița cu program prelungit ”Căsuța cu Povești” din Craiova va beneficia de lucrări de extindere, dotare și modernizare a spațiilor de învățământ în valoare de peste 1,5 milioane de euro, din fonduri europene, printr-un proiect accesat de Primăria Craiova. Lucrările sunt în faza de licitație.

Grădinița ”Căsuța cu Povești” din Craiova are peste 300 de copii înscriși și 12 săli de clasă, după cum arată date oficiale ale instituției. Printr-un proiect pe fonduri europene, unitatea școlară va beneficia de reabilitare, anvelopare și chiar mansardare. Lucrările sunt în valoare de 7, 6 milioane de lei, ceea ce înseamnă peste 1,5 milioane de euro și sunt în faza de licitație.

”Prin proiectul “Creșterea accesului la educație prin îmbunătățirea infrastructurii unităților de învățământ din municipiul Craiova – Grădiniţa cu program prelungit Căsuța cu Povești”, se urmăreşte reabilitarea și modernizarea spațiilor școlare pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a procesului educativ precum și a bunăstării preșcolarilor iar prin echiparea infrastructurii educaționale se urmărește modernizarea procesului didactic de predare-învățare conform standardelor de pregătire profesională actuale coroborate cu cerințele pieței. Prin realizarea reabilitării termice a anvelopei și modernizarea clădirii se va obține totodată și creșterea eficienței energetice prin economia de energie folosită, reducerea poluării şi scăderea consumurilor”, se argumentează la licitație.

Mansardare, mobilier dar și echipamente de joacă

De asemenea, prin mansardare se dorește creșterea spațiului pentru fiecare copil.

”Spațiile interioare sunt insuficiente pentru desfășurarea activității educativ-recreative în condiții optime. Prin extinderea (mansardarea) clădirii existente se asigură îndeplinirea reglementărilor în vigoare în ceea ce privește asigurarea spațiului minim necesar pentru fiecare copil și desfășurarea activității în condiții optime. În același timp, pentru desfășurarea în condiții optime a procesului educațional, se propune și dotarea spațiilor interioare cu mobilier și echipamente moderne. Obiectivul general al proiectului vizează creșterea accesului la educație prin îmbunătățirea infrastructurii unităților de învățământ din municipiul Craiova, prin derularea de lucrări de intervenție specifice, pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activităților preșcolarilor din cadrul Grădinitei cu program prelungit Căsuța cu Povești- Craiova”, se menționează la licitație. Ofertele se depun până pe 3 octombrie. Prin proiect se vor achiziționa și moblier, lucrări de tâmplărie dar și echipamente pentru spațiile de joacă.

Aceasta nu este singura grădiniță care va beneficia de lucrări ample. Primăria Craiova a mai scos, de curând, la licitaţie lucrările pentru modernizarea şi extinderea a două grădiniţe din Craiova. Este vorba de Grădiniţa cu Program Prelungit „Curcubeul Copilăriei”, situată într-un bloc de locuinţe de pe strada Amaradia, dar şi de Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS