12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJale la concursul pentru directori din Dolj: Doar cinci candidaţi au fost admişi

Jale la concursul pentru directori din Dolj: Doar cinci candidaţi au fost admişi

Ieri s-a desfăşurat proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în şcolile şi grădiniţele din Dolj, rămase neocupate. Aceasta este cea de a treia sesiune naţională de concurs, iar la examenul scris au lipsit 30% dintre candidaţii înscrişi. Rezultatele probei scrise s-au afişat tot ieri şi arată că doar cinci candidaţi au fost admişi. Aceştia au la dispoziţie 11 funcţii.

Potrivit preşedintelui comisiei de concurs, Oana Zaharie, în Dolj au fost scoase la concurs 11 posturi de director şi director adjunct, neocupate în primele sesiuni două sesiuni. Ieri a fost proba scrisă la care au lipsit 30% dintre candidaţi. Examenul s-a desfăşurat la Liceul „Traian Vuia” din Craiova, iar primele rezultate arată că doar cinci candidaţi au fost admişi.
„Au fost 20 de candidaţi înscrişi în această sesiune, dintre care 19 din Dolj şi unul din alt judeţ. La proba scrisă nu s-au mai prezentat şase dintre candidaţii înscrişi. Proba a constat în teste grele şi rezultatele se afişează în aceeaşi zi. Nota minimă pentru promovare trebuie să fie 7. Contestaţiile se pot depune şi în cursul zilei de vineri, 9 septembrie. Pentru această sesiune au fost scoase la concurs 11 funcţii de director şi director adjunct dintre care trei funcţii sunt de director adjunct”, a precizat preşedintele comisiei de concurs.
Cea mai mare notă a fost 7,80, iar cea mai mică notă a fost 5,20.

Cinci candidaţi pe 11 posturi


Cei cinci candidaţi vor avea de ales din 11 posturi vacante. Posturi de director adjunct sunt la Liceul „Gh. Vasilichi” Cetate, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Brăescu” şi la Şcoala Profesională Valea Stanciului. Funcţii vacante de directori sunt la Grădiniţa cu program prelungit „Floare Albastră”, la Grădiniţa cu prelungit „Ion Creangă” , la Şcoala Gimnazială Catane, la Şcoala Gimnazială Leşile, la Şcoala Gimnazială Predeşti, la Şcoala Gimnazială Rojişte şi la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul”.
Conform calendarului pentru concurs, în perioada 14-18 septembrie are loc înregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ care necesită avize suplimentare. Pe 19 şi 20 septembrie se stabilesc comisiile pentru interviuri, iar pe 21 septembrie se publică graficul de desfăşurare a interviurilor. Interviurile se vor derula în perioada 22-29 septembrie. Pe 30 septembrie se vor afişa rezultatele finale, iar numirile se vor face din 5 octombrie. Pentru a fi declarat admis un candidat trebuie să obţină cel puţin nota 7 şi la interviu.Pe funcţiile pe care nu vor fi candidaţi admişi vor fi numiţi profesori pe durata a maximum un an şcolar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS