22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcolile din Dolj care au directori noi de la 1 septembrie

Şcolile din Dolj care au directori noi de la 1 septembrie

Directori noi, începând de ieri, la şcolile din Craiova şi judeţ, de unde managerii cu concurs au fost detaşaţi pe funcţii de inspectori şcolari. Tot de ieri s-au schimbat şi o parte dintre inspectorii şcolari.
De asemenea, săptămâna viitoare va fi şi proba scrisă pentru cea de-a treia sesiune a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct, rămase vacante după sesiunile anterioare. În Dolj sunt vacante 12 astfel de funcţii.

Ce numiri au fost făcute

Numirile noi în fruntea şcolilor au fost făcute pe 31 august, pentru noul an şcolar. Una dintre numiri a fost făcută pentru Colegiul „Ştefan Odobleja” din Craiova. Simona Ciulu, managerul cu concurs, este acum inspector şcolar pentru discipline tehnice, iar conducerea colegiului a fost preluată de Ramona Giurcă, profesor titular al şcolii, de geografie. O altă numire a fost făcută la Şcoala Terpeziţa, după ce directorul Ştefan Alexandru Liţă a fost detaşat ca inspector şcolar pentru proiecte educaţionale. Noul manager de la Terpeziţa este Andreea Pavel, care a mai fost director interimar şi la Şcoala Gimnazială Vârvor. O altă numire a fost făcută la Şcoala Tălpaş, noul manager fiind Anişoara Popa.


Numiri au fost făcute şi la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, fiind reconfirmaţi în funcţii managerul Dănuţ Mic şi managerul adjunct, Coca Pârvuleasa. De asemenea, o altă numire a fost făcută la Liceul „Tudor Arghezi” din Craiova, fiind prelungită detaşarea pe funcţie pentru profesorul Camelia Roşca.

Noii inspectori şcolari au preluat funcţiile

De ieri sunt şi noi inspectori şcolari în cadrul ISJ Dolj. În echipa de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a intrat ca inspector şcolar general adjunct, Aida Ionescu, care a mai ocupat funcţia şi 2019. Sunt schimbări şi pe departamente. La management sunt inspectori şcolari Monica Leontina Sună, Gabriel Florian, Carmen Mihaela Popa şi Răzvan Jenaru. Inspector pentru perfecţionare este Irina Tiţoiu. La resurse umane inspectori şcolari sunt Mădălina Neaţu, Mihaela Jianu şi Alina Ciucă. Inspectori şcolari de Limba română sunt Anca Pricină, Cristina Pretorian şi Teodora Badea.
Şi la sport este un nou inspector şcolar, Ionuţ Prohasca. De asemenea, la departamentul arte a fost numită Ramona Pîncu, iar inspector pentru învăţământ particular şi alternative educaţionale este Irina Florentina Barbu.
Detaşările pe funcţii sunt pentru anul şcolar 2022-2023.

Pe 8 septembrie are loc proba scrisă pentru directori

Pe 8 septembrie se desfăşoară proba scrisă pentru cea de a treia sesiune a concursului pentru directori şi directori adjuncţi. În Dolj, centrul de examen va fi la Liceul „Traian Vuia” din Craiova.
Funcţii vacante de director sunt la Grădiniţa cu program prelungit „Floare Albastră”, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă” , la Şcoala Gimnazială Catane, la Şcoala Gimnazială Leşile, la Şcoala Gimnazială Predeşti, la Şcoala Gimnazială Rojişte şi la Seminatul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova dar şi la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj.
Pentru director adjunct, funcţii vacante sunt la Liceul Teoretic „Ghe Vasilichi Cetate”, la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Brăescu” Calafat, la Şcoala Profesională Valea Stanciului şi la Liceul Teoretic „Gh. Vasilichi” Cetate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS