8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncep controalele în şcolile şi grădiniţele din Dolj

Încep controalele în şcolile şi grădiniţele din Dolj

Inspectorii şcolari vor demara controalele în şcolile şi grădiniţele din Dolj pentru a verifica stadiul pregătirilor pentru începerea noului an şcolar 2022-2023. Controalele vor începe din 19 august. Inspectorii şcolari spun că vor urmări care este calitatea spaţiilor de învăţământ. Datele statistice arată că în Dolj mai sunt unităţi şcolare din mediul rural cu grupuri sanitare în curte şi fără apă curentă, dar conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj spune că în localităţile respective trebuie rezolvate anumite probleme punctuale, pentru a se putea accesa programele de dezvoltare a infrastructurii şcolare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj spune că în aceste zile sunt multe unităţi şcolare în care se desfăşoară activităţi de igienizare. În unele unităţi, lucrările de igienizare ar fi în stadiu avansat, iar în alte unităţi şcolare sunt în desfăşurare. Inspectorii şcolari spun că speră ca până la 5 septembrie să fie condiţii optime pentru începerea cursurilor.


„Am avut o întâlnire la Prefectura Dolj pe această temă şi în perioada următoare, între 19 august şi 26 august, vom desfăşura controale în toatre unităţile şcolare, în echipe mixte. În aceste controale vom urmări calitatea spaţiilor de învăţământ, dacă sunt sau nu probleme cu pregătirea pentru anul şcolar. Din câte ştiu, se desfăşoară activităţi de igienizare pentru pregătirea spaţiilor şcolare pentru anul următor în toate unităţile. Unele dintre aceste lucrări sunt mai avansate, altele sunt în curs de desfăşurare. Sperăm ca până la data de 5 septembrie, când începe anul şcolar, în toate unităţile şcolare condiţiile să fie cât mai bune pentru începerea cursurilor”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Mai sunt localităţi din Dolj în care elevii vor merge la toaletele din curte

Şi anul acesta vor fi în Dolj şcoli şi grădiniţe care vor avea grupurile sanitare în curte. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a precizat că s-au mai făcut lucrări pentru îmbunătăţirea infrastructurii şcolare, dar că în unele localităţi nu se pot face deocamdată investiţii pentru că sunt şi alte probleme care trebuie rezolvate înainte de a demara investiţiile.


„Au mai fost derulate programe de îmbunătăţire a infrastructurii în sensul acestor grupuri sanitare aflate în afara unităţilor de învăţământ. În şapte unităţi şcolare au fost amenajate astfel de grupuri sanitare în interior. Mai sunt şi alte unităţi şcolare care ar trebui să acceseze fonduri în acest sens, dar sunt probleme legate de cadastre sau alte probleme punctuale care nu depind de Inspectoratul Şcolar, ci de unităţile administrativ-teritoriale şi nu se pot rezolva atât de repede, aşa cum ne-am dori noi”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion. Probleme cu toaleta în curte sunt în continurae în localităile din Vela, Goieşti, Braloştiţa. Elevii şi preşcolarii au de parcurs până la grupurile sanitare peste 50 de metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS