8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGrădiniţa şi milionul de euro

Grădiniţa şi milionul de euro

Primăria Craiova a scos la licitaţie lucrările pentru modernizarea şi extinderea a două grădiniţe din Craiova. Este vorba de Grădiniţa cu Program Prelungit „Curcubeul Copilăriei”, situată într-un bloc de locuinţe de pe strada Amaradia, dar şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă”. Pentru fiecare dintre cele două grădiniţe bugetul este de un milion de euro, din fonduri europene. Din aceşti bani grădiniţele vor fi modernizate şi mansardate, întrucât spaţiile interioare ar fi insuficiente pentru desfăşurarea de activităţi educativ-recreative în condiţii optime. Reprezentanţii Primăriei Craiova au precizat că mutarea copiilor se va face după ce vor fi stabili câştigătorii licitaţiilor.

Cele două grădiniţe cu program prelungit „Curcubeul Copilăriei” şi „Ion Creangă” vor fi reabilitate şi modernizate prin implementarea proiectului “Creşterea accesului la educaţie prin îmbunătăţirea infrastructurii unităţilor de învăţământ din municipiul Craiova”. În proiecte sunt prevăzute anveloparea si modernizarea clădirilor dar şi mansardarea lor, dar şi achiziţii de mobilier.

„Spaţiile interioare sunt insuficiente pentru desfăsurarea activităţii educativ-recreative în condiţii optime, iar prin extinderea (mansardarea) clădirii existente se asigură îndeplinirea reglementărilor în vigoare în ceea ce priveşte asigurarea spaţiului minim necesar pentru fiecare copil şi desfăşurarea activităţii în condiţii optime. În acelaşi timp, pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului educaţional, se propune şi dotarea spaţiilor interioare cu mobilier şi echipamente moderne”, se arată în descrierea succintă a fiecărui proiect.

De asemenea, pentru cele două grădiniţe sunt prevăute şi echipamente pentru terenurile de joacă. Sumele alocate pentru lucrări diferă.
Pentru Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă”, situată pe strada Aurel Vlaicu, suma alocată este de 4.231.196,17lei, fără TVA, echivalentul a 846.239 de euro. De această investiţie vor beneficia 222 de preșcolari şi 17 cadre didactice care sunt în această grădiniţă conform datelor oficiale ale proiectului.

Va fi mansardat şi blocul în care îţi desfăşoară activitatea Grădiniţa „Curcubeul Copilăriei”

Grădiniţa cu Program Prelungit „Curcubeul Copilăriei” din Craiova îşi desfăşoară activitatea într-un bloc de pe strada Amaradia. Şi acest imobil acestei va fi mansardat, după cum scrie în proiect.


Valoarea estimată a lucrărilor este de 4.642.859,46 lei, fără TVA, echivalent a 928.571 de euro. Datele oficiale arată că în anul școlar 2022-2023, Grădiniţa cu Program Prelungit „Curcubeul Copilăriei” funcţionează cu opt grupe de preşcolari, însemnând 200 locuri, conform planului de școlarizare aprobat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Astfel, sunt trei grupe mici pentru copii cu vârsta de 3 ani împliniți până la data de 31 august 2022, ceea ce înseamnă 60 locuri, două grupe mijlocii pentru copii de 4 ani cu 56 locuri şi trei grupe mari pentru copii de 5 ani cu 84 locuri.


Reprezentanţii Primăriei Craiova spun că deocamdată nu s-au luat decizii în privinţa mutării copiilor în noul an şcolar pentru nici una dintre cele două grădiniţe. „Procedura este în derulare. Licitaţia s-a urcat SICAP şi nu se poate estima când vor începe lucrările, pentru că depinde de mai mulţi factori. Odată ce se va desemna câştigătorul se va stabili urgent şi unde vor fi mutaţi copiii”, a precizat Marina Andronache, şef Serviciu de Imagine Primăria Craiova. Ofertele pentru cele două licitaţii se depun până pe 5 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS